Mursi'nin Duruşması Başladı

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 14 sanığın yargılandığı ve kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen davanın bugünkü duruşması başladı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, mahkeme heyetinin, daha önce "soruşturmanın gizliliği ve ulusal güvenliği korumayı" gerekçe göstererek, tanıkların dinlendiği celselerin gizli yapılması kararına binaen duruşma gizli gerçekleştiriliyor. Kahire’deki Polis Akademisi’nde görülen davada, tanıkların dinlenmesine devam ediliyor. Mahkemenin bugünkü duruşmasında Milli Güvenlik Subayı Amr Mustafa ile Kamu Güvenlik Müfettişi Alaaddin Selim'in dinlenmesi bekleniyor.

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında, 4 Kasım 2013'te ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.

AA

Mısır Haberleri

İran savaşının sonucu olarak Mısır'ın karşı karşıya olduğu acil sorunlar
Mısır cezaevlerinde bir 'sessiz ölüm' daha
İhvan dahil 60 bin siyasi tutuklu için "ölmeden tahliye" çağrısı!
Mısır'da yükselen fiyatlar aileler arasındaki bağları zayıflatıyor
Mısır’da cezaları biten Filistinliler "yeni bir dava" ile tekrar hakim karşısında