Mübarek'in Oğulları Serbest

Mısır’da mahkemenin, yolsuzluk davasında tutuksuz yargılanmalarına karar verdiği devrik lider Hüsnü Mübarek’in oğulları Alâ ve Cemal Mübarek Kahire’deki Tora Hapishanesi’nden tahliye edildi.

Mübarek’in iki oğlu, polis tarafından tutuklu bulundukları hapishaneden alınarak, salıverme işlemlerin yapılması için polis merkezine götürüldü.

Hüsnü Mübarek’in yanı sıra oğulları Alâ ve Cemal’in de yolsuzluk davasında yeniden yargılanmasına karar verilmişti. 

Hüsnü Mübarek, Mayıs ayında başkanlık köşklerine tahsis edilmiş fondan 174 bin dolara el koyma suçundan üç yıl ağırlaştırılmış hapis cezası almıştı. Oğulları ise aynı davadan dört yıl hapse mahkûm edilmişti.

Bu dava Mübarek’in ceza aldığı tek dava özelliğini taşıyordu. Yeniden yargılama kararıyla beraber Mübarek’in bu davadan da ceza almadan kurtulma ihtimali doğmuş oldu.

Mısır'da devrimle iktidardan uzaklaştırılan ve darbenin ardından hakkında verilmiş müebbet hapis kararı bozulduktan sonra yeniden yargılanan Hüsnü Mübarek, açılan hiçbir davadan ceza almamıştı.

Al Jazera

Mısır Haberleri

İran savaşının sonucu olarak Mısır'ın karşı karşıya olduğu acil sorunlar
Mısır cezaevlerinde bir 'sessiz ölüm' daha
İhvan dahil 60 bin siyasi tutuklu için "ölmeden tahliye" çağrısı!
Mısır'da yükselen fiyatlar aileler arasındaki bağları zayıflatıyor
Mısır’da cezaları biten Filistinliler "yeni bir dava" ile tekrar hakim karşısında