Mısırlı Gençlerden Yeni Zelanda İçin Saraçhane’ye Davet

​​​​​​​Mısır’da idamların durdurulması çağrısında bulunmak ve Yeni Zelanda’da katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılmak üzere Cumartesi günü 17.00’de Saraçhane’de toplanılıyor.

Bir süredir Mısır’da Sisi cuntasının idam politikasına karşı etkinlikler tertip eden Mısırlı gençler, hem idam edilmeyi bekleyen geçlerin idamlarının durdurulması yönünde çağrıda bulunmak hem de Yeni Zelanda’da katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılmak amacıyla Saraçhane’de toplanacaklar.

16 Mart Cumartesi günü 17.00’de Saraçhane Parkı’nda buluşacak olan gençler burada 20.00’ye kadar etkinliklerini sürdürecekler. İdamlar karşısında sessiz kalmayacaklarını ve Yeni Zelandalı kardeşlerimizin yalnız olmadığını belirten gençler, eyleme Türkiyeli duyarlı insanların katılımını bekliyor.

 

Gündem Haberleri

CHP, Burcu Köksal'ı disipline sevk etti
Türkiye'de 2025'in en yaygın isimleri belli oldu
10 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan aktivist Seyf Ebu Kişk Barselona'ya ulaştı
STK temsilcileri Narin Güran cinayetinin yeniden soruşturulması talebiyle basın açıklaması yaptı
Akın Gürlek'ten Özgür Özel'e: İftira siyasetinin tezahürüdür