Mısır'dan Gazze'ye "Yarım Saatlik" İnsani Yardım İzni

Gazze Şeridi'ndeki İçişleri Bakanlığı, Mısır'ın, Gazze Şeridi'ne yardım malzemesi getiren Ummanlı heyete yalnızca yarım saat kalmasına izin verdiğini bildirdi.

Gazze İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Umman Hayır İşleri Genel Komisyonu'ndan bir heyetin beraberlerindeki 20 kamyon insani yardım malzemesiyle Gazze Şeridi'ne geldikleri belirtildi.

Açıklamada, "Mısır, heyetin Gazze Şeridi'nde yarım saat kalmasına izin verdi" denildi.

İçişleri Bakanlığından eylülde yayımlanan raporda, 2012'de İsrail saldırılarının yaşandığı döneme göre insani yardım ekipleri ve destek için bölgeye ziyaretlerin neredeyse durduğu, bunun sorumlusunun ise Mısır yönetiminin olduğu kaydedilmişti.

Mısır'daki 3 Temmuz 2013 askeri darbesinin ardından Gazze Şeridi ve Mısır arasındaki tek geçiş noktası Refah Sınır Kapısı kısmen kapatılmıştı. 

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün boyunca devam eden saldırılarda, 2 bin 157 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi de yaralanmış, saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkıldı, binlerce bina hasar görmüştü. 

 

Mısır Haberleri

Mursi’nin özel kalemi Amin el-Sayrafi’den haber alınamıyor!
Mısır'da gözaltında işkence sonucu ölümler artıyor
Şehit Muhammed Mursi’nin oğlu 9 yıldır tecritte
Mısır: Netanyahu Gazze anlaşmasının ikinci aşamasını engelleyerek bölgeyi ateşe vermeye çalışıyor
İşgal çetesi Mısır ile 35 milyar dolarlık doğal gaz anlaşması onayladı