Mısır'da Yargıtay'dan 6 Kişinin İdamına Onay

Kahire'deki Yargıtay, 2013 yılında şiddet ve öldürme olaylarına karıştıkları suçlamasıyla idam cezasına çarptırılan 6 kişinin cezasını onadı.

Mısır'da en yüksek temyiz mahkemesi Yargıtayın, Minye ilinde 2013 yılında şiddet ve öldürme olaylarına karıştıkları suçlamasıyla idam cezasına çarptırılan 6 kişinin cezasını onadığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 6 kişinin idamını onayan Kahire'deki Yargıtay, 6 kişinin idam cezasını müebbet (25 yıl) hapis cezasına çevirirken, 59 kişinin müebbet hapis kararını onadı ve 47 kişinin beraatine hükmetti.

Minye'deki ceza mahkemesi 7 Ağustos 2017'de, kasten adam öldürme, izinsiz toplanma ve güç gösterisinde bulunma suçlamasıyla tutuklu yargılanan 12 kişiyi idam cezasına çarptırmıştı.

 

Mısır Haberleri

Mısır’da dükkanlar erken kapandı, sokaklar karanlığa büründü
İran savaşının sonucu olarak Mısır'ın karşı karşıya olduğu acil sorunlar
Mısır cezaevlerinde bir 'sessiz ölüm' daha
İhvan dahil 60 bin siyasi tutuklu için "ölmeden tahliye" çağrısı!
Mısır'da yükselen fiyatlar aileler arasındaki bağları zayıflatıyor