Mısır'da Darbe Karşıtlarından Gösteri Çağrısı

Mısır'da darbe karşıtları, askeri darbenin birinci yılında "Onurumuzla yaşayacağız" adı altında gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Mısır'da darbe karşıtları, askeri darbenin birinci yılında "Onurumuzla yaşayacağız" adı altında gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulundu. 

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin birinci yılına yaklaşılırken ülke genelinde "Onurumuzla yaşayacağız" adı altında gösteriler düzenlenmesi çağrısı yapıldı.

"Acımasız" darbenin üstünden bir yıl geçtiğine işaret edilen açıklamada, bu süre içinde çok sayıda insanın öldürüldüğü, yaralandığı, tutuklandığı ve binlerce kişinin de kaybolduğu belirtildi.

Askeri darbeyle görevden alınan cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, kendisini iktidara taşıyan 2012 seçimi öncesi yürüttüğü kampanyada "Onurumuzla yaşayacağız"  sloganını kullanmıştı. 

Mısır Haberleri

Mursi’nin özel kalemi Amin el-Sayrafi’den haber alınamıyor!
Mısır'da gözaltında işkence sonucu ölümler artıyor
Şehit Muhammed Mursi’nin oğlu 9 yıldır tecritte
Mısır: Netanyahu Gazze anlaşmasının ikinci aşamasını engelleyerek bölgeyi ateşe vermeye çalışıyor
İşgal çetesi Mısır ile 35 milyar dolarlık doğal gaz anlaşması onayladı