Mısır'da boşanmalar artıyor

Mısır'daki kötü ekonomik durum gençleri evlilikten uzaklaştırdığı gibi ailelerin düğün masraflarını karşılamakta zorlanmasına neden oluyor. Ülkede evlenenlerin sayısı artışına devam etse de boşananların sayısı hızla artıyor.

HAKSÖZ HABER

Mısır istatistik kurumu Halk Seferberliği ve İstatistik Merkezi Ajansı’na (CAPMAS) göre Mısır’da boşanma oranları yüzde 14'lük bir artış gösterdi. Msır’da süregelen ekonomik sıkıntılara darbeci diktatoryanın ekonomik önlemleri de eklenince Mısır’da gençler evlenmekten hızla uzaklaşıyor.

Artan yaşam maliyetleri ile beraber geleneksel adetlerin etkinliğini sürdürdüğü Mısır’da aileler çocuklarını evlendiremiyor. Mısırlı gençler geçtiğimiz yıllarda yüksek evlilik masraflarını sosyal medyada protesto etmişlerdi.

CAPMAS'ın 2021 Yılı Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Yıllık Bülteni’nde yer alan verilere göre, ülkede düzenlenen nikah sayısının 2020'de 876.015'e kıyasla 2021'de 880.041'e ulaştığı ancak boşanmaların, bir önceki yıl 222.036 olan sayısı yüzde 14,7 artışla 245.777'ye yükseldi.

Yeni evliliklerin en yüksek yaş aralığının 25-30 yaş grubundaki gençler olduğu ayrıca bütün yaş aralıklarına göre Mısır’da evlenenlerin yüzde 40'ına ulaştığı belirtilerek gençlerin evlilik yaşlarının yükseldiği aktarıldı. Mısır evlilik yaş ortalaması 2021 yılında yüzde 30,7'ydi.

Mısır Haberleri

Mısırlı Öğrenciler Birliğinden ABD'deki üniversite eylemlerine destek
Mısır istihbarat şefi İsrail'i ziyaret edecek
Mısır'da İsrail'i protesto eden çok sayıda kişi gözaltına alındı
Mısır, 9 Müslüman Kardeşler üyesini ‘terör’ suçlamasıyla idam etmeye hazırlanıyor
Mısır'daki Gazze görüşmelerinde ilerleme kaydedilemedi