Mısır'da 5 Liderin Tutukluluk Süresi Uzatıldı

Mısır'da 5 liderin tutukluluk süresi, 15 gün daha uzatıldı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır Başsavcılığı, "şiddete teşvik etme" suçlamasıyla yürütülen soruşturmada, Raye Partisi Genel Başkanı Hazım Salah Ebu İsmail, El-Vasat Partisi Genel Başkanı Abu El-Ala Mazi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Hilmi el-Cezzar ile Abdulmuhim Abdulmaksud, eski milletvekili Muhammed el-Umde'nin tutukluluk sürelerini 15 gün daha uzattı.

Sanık avukatlarının, müvekkillerinin salıverilmesi yönündeki talebi de Başsavcılık tarafından reddedildi

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yanı sıra İhvan ile Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) yöneticilerinin de arasında bulunduğu darbe karşıtı birçok kişi  "halkı şiddete teşvik, ölüme sebebiyet vermek ve terörist faaliyetlerde bulunmak" suçlamalarıyla  gözaltına alınmıştı.

Mısır soruşturma sistemine göre Başsavcılık, normal şartlar altında tutukluluk süresini 15 güne kadar uzatabiliyorken, terör ve siyasi konularda tutukluluk süresi 6 aya kadar uzatılabiliyor.

AA

Mısır Haberleri

Mursi’nin özel kalemi Amin el-Sayrafi’den haber alınamıyor!
Mısır'da gözaltında işkence sonucu ölümler artıyor
Şehit Muhammed Mursi’nin oğlu 9 yıldır tecritte
Mısır: Netanyahu Gazze anlaşmasının ikinci aşamasını engelleyerek bölgeyi ateşe vermeye çalışıyor
İşgal çetesi Mısır ile 35 milyar dolarlık doğal gaz anlaşması onayladı