Mısır Seçimleri Alay Konusu Oldu

Sisi cuntasının göstermelik seçimleri sosyal medyada Mısırlıların mizah gündemine malzeme teşkil ediyor.

Global Post'tan Tercüme / Haksöz Haber

Mısırlılar geçtiğimiz hafta yapılan ve darbe rejimi tarafından % 26 katılım oranıyla gerçekleştiği açıklanan parlamento seçimlerinin tam bir fiyasko olduğu konusunda hemfikirler ve kimse açıklanan oy oranlarına inanmıyor. Bu yüzden halkın seçimlere yönelik doğrudan eleştiri getirmek yerine dalga geçmeyi tercih ettikleri söylenebilir.

Konuyla ilgi atılan bir tweet sandık başında uyuyan görevlileri resmediyor ve “Mısır seçimlerinin ikinci gününde bir hayli kalabalık bir ortam.” ifadesi kullanılmış.

Hükûmetin tüm çağrıları, tatil kararı ve oy merkezlerine bedava ulaşım hizmetlerine rağmen sonucun değişmediği biliniyor.

Konuyla ilgili bir başka tweette “Bir seçim sandığından bile daha hafif durumdayım.” ifadesi dikkat çekmekte.

Mısırlı ünlü komedyen Bessam Yusuf oy kullanmayanlara yönelik 500 cüneyhlik ceza üzerine kaleme aldığı mesajında “Dört yıl sonra seçmenler 500 cüneyh para cezası ile tehdit ediliyorlar. Bu devletin elinde kalan son kaynak.” ifadesiyle durumu hicvetmiş.

Bir başka mesajda ise “Seçimleri aktif biçimde boykot etmiyoruz bile, sadece yok sayıyoruz.” denilmekte.

Mısır Haberleri

Mısır’ın yargı reformu gölgesinde şüpheli ölümler çoğalıyor
Mısır arama kurtarma ekipleri Gazze Şeridi'ne giriş yaptı
Mısır, Şarm eş-Şeyh Barış Zirvesi'ne katılacak liderlerin listesini açıkladı
"Mısır’daki 60 bin siyasi tutuklu için harekete geçin"
Mısır: Netanyahu gaz anlaşmasını iptal ederse sonuçlarına katlanamaz