Lavrov'un Yönetimindeki Rus Dergisi Cemil Bayık'a Kucak Açmış!

KCK/PKK liderlerinden Cemil Bayık Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un sorumlu yazıişleri müdürü olduğu bir dergiye açıklama yapmış, amaçlarının “AKP’yi düşürmek” olduğunu söylemiş!

Cemil Bayık, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Sorumlu Yazı işleri Müdürü olarak künyede ismi bulunan Military Diplomat dergisine açıklamalarda bulundu.

"RUSYA'NIN İŞİNİ PKK KOLAYLAŞTIRDI"

Cemil Bayık'ın Lavrov’un yazıişleri müdürü olduğu Rus dergisine anlattığı 'hedefleri':

Rusya’nın Suriye'ye müdahalesi tabii ki, siyasi dengelerde önemli değişiklikler ortaya çıkarmıştır. Ama şu gerçeği görmek gerekiyor ki, Rojava Devrimci Güçlerinin DAİŞ’in iradesini kırması, DAİŞ’in ilerleyişini durdurması, DAİŞ’i artık Suriye'de ciddi sorun çıkaracak güç olmaktan çıkarması Rusya’nın Suriye'ye gelişini kolaylaştıran etkenlerdendir.

"İLK HEDEFİMİZ AKP'Yİ DÜŞÜRMEK"

Bizim Türkiye ve Kuzey Kürdistan'daki hedeflerimiz konusunda da şunları söyleyebiliriz: Türkiye'de gelinen aşamada ilk hedef AKP iktidarını düşürmektir. Gerçekten AKP iktidarı Türkiye açısından içeride ve dışarıda çok tehlikeli hale gelmiştir. Bu yönüyle AKP iktidarının düşürülmesini önemli görüyoruz.

Kaynak: Ensonhaber

Dünya Haberleri

Viyana'da aktivist ve sanatçılar, Eurovision'da yarışacak İsrail'in protesto edilmesi çağrısı yaptı
Starmer, kabinesine istifa etmeyeceğini söyledi: 3 bakan istifa etti
ABD/İsrail-İran Savaşı, ABD'lilere 37,6 milyar doları aşkın ek enerji maliyeti getirdi
İspanya: He sabah ABD'nin ne yapacağını düşünerek uyanamayız
ABD, Grönland'da yeni üsler açmak için gizli görüşmeler yürütüyor