Kuzey Kore’den Trump’ın Şartlı Görüşme İsteğine Ret

Kuzey Kore yönetimi, ABD Başkanı Trump’ın “Pyongyang yönetimi ile sadece doğru koşullar altında görüşmeyi isteriz.” açıklamasına tepki gösterdi.

AA’da yer alan habere göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’nin kendileri ile görüşme için şart öne sürmesi hâlinde iki ülke arasında herhangi bir diyaloğun olmayacağı bildirildi.

Kuzey Kore’nin, Washington yönetimiyle diyalog karşılığında nükleer ve füze programlarını terk etme niyetinin olmadığının vurgulandığı açıklamada, “Sorunun barışçıl ve diplomatik yolla çözülmesinden yanayız ancak hiçbir zaman diyalog için yalvarmayacağız. ABD’nin sürekli dönüp dolaşıp dillendirdiği askeri seçenekten de kaçınmayacağız.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Trump’ın şartlı diyalog açıklamasının, Washington’un, Kuzey Kore ile diyalog istemediğini teyit ettiğini gösterdiği” belirtildi.

Trump, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore ile diyalog kurmak isteriz ancak sadece doğru koşullar altında.” ifadelerini kullanmıştı.

Dünya Haberleri

Trump, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi için direktör adayını açıkladı
Albanese'den UCM hakimlerine destek: Trump yönetimine karşı yasal savaş
İngiliz Tabipler Birliği'nden İsrail'i eleştiren doktorlara destek: "Susturma girişimlerine izin vermeyeceğiz"
Trump, Amerikan pasaportlarına kendi fotoğrafını yerleştirdi
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, istifa edeceğini duyurdu