İsrail, Mursinin Sina Hamlesinden Rahatsız

Netanyahu, Mursi'nin Sina'da konuşlandırdığı ağır silahlar ve tankları geri çekmesini istiyor.

Siyonistlerin gazetelerinden Maariv’in verdiği haberde, işgal devleti başbakanı Benyamin Netanyahu’nun son günlerde Mısırlı yetkililere mektup göndererek, 16 Mısırlı askerin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından Mısır’ın Sina Yarımadasına soktuğu tankları geri çekmesini istediğini belirtti.

Gazete verdiği haberde Başbakan Netanyahu’nun mektupta ayrıca, 1979 yılında imzalanan barış antlaşmasına göre, silahtan arındırılması gereken Sina’ya koordinasyon ve işbirliği yapılmadan silah sokulmaması gerektiğini Mısırlı yetkililere hatırlattığını kaydetti.

Gazete, konuya ilişkin değerlendirme yapan üst düzey bir yetkilinin “İsrail kuzey Sina’da Mısır tanklarının bulunmasından endişe duyuyor. Bu, daha önce varılan barış antlaşmasının ihlalidir” dediğini de aktardı.

Siyonist yetkililer, Mısır’ın son saldırıyı bahane ederek buraya soktuğu ağır silahları sürekli bulundurmak istemesinden ve giderek de bunu güçlendirmesinden endişe duyduklarını belirtiyorlar.

Ağustos başlarında Rafah’a yakın sınır bölgesinde Mısır birliklerine yapılan saldırıda 16 Mısır askeri hayatını kaybetmiş, olay üzerine Mısır bölgeye tank ve top gibi ağır silah sevkiyatı yapmıştı.

Mısır Haberleri

İran savaşının sonucu olarak Mısır'ın karşı karşıya olduğu acil sorunlar
Mısır cezaevlerinde bir 'sessiz ölüm' daha
İhvan dahil 60 bin siyasi tutuklu için "ölmeden tahliye" çağrısı!
Mısır'da yükselen fiyatlar aileler arasındaki bağları zayıflatıyor
Mısır’da cezaları biten Filistinliler "yeni bir dava" ile tekrar hakim karşısında