İsrail Karşıtı Yahudilerden BM Önünde Protesto

İsrail karşıtı binlerce Ortodoks Yahudi, BM 71. Genel Kurulu devam ettiği sırada BM Genel Merkezi önünde protesto gösterisi düzenledi.

Dag Hammorskjold Parkı'nda gerçekleşen gösteriye geleneksel kıyafetli binlerce Ortodoks Yahudi katıldı. İsrail'in başta Filistin olmak üzere Ortadoğu'da uyguladığı politikaları ve kendi vatandaşlarına yönelik uygulamalarını protesto eden göstericiler, İsrail'in askere alma politikalarını da kınadı.

AA muhabirine konuşan Ortodoks Yahudi liderlerinden Rabbi David Niederman, “Bizler dindar Yahudileriz ve inancımız gereği askerlik yapamayız. İsrail’in bu yöndeki politikalarına karşı tepkimizi dile getirmek için burada toplandık.” dedi. “İsrail, dindar Yahudileri askerliğe zorlamayı bırak” ve “Çocuklarımızı askere almayın” yazılı pankartlar taşıyan grup ''Askere gitmek istemiyoruz'' sloganı attı.

Polisin yoğun önlemleri altında, kurulan kürsüde yapılan konuşmalar ve okunan dualar eşliğinde gösteri gerçekleşti.

Dünya Haberleri

ABD/İsrail-İran Savaşı, ABD'lilere 37,6 milyar doları aşkın ek enerji maliyeti getirdi
İspanya: He sabah ABD'nin ne yapacağını düşünerek uyanamayız
ABD, Grönland'da yeni üsler açmak için gizli görüşmeler yürütüyor
İngiltere'de başbakanın istifasını isteyenlere dışişleri ve içişleri bakanları da katıldı
Venezuela'dan ABD Başkanı Trump'a "51. eyalet" tepkisi