İsrail ile normalleşmenin böylesini İsrail bile hayal etmez!

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Mesut Hakkı Çaşın’ın İsrail ile ilişkilere dair söyledikleri nasıl bir mantığın eseri?

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Mesut Hakkı Çaşın Amerika’nın Sesi haber sitesine yaptığı açıklamada İsrail-Türkiye ilişkilerinde, İsrail’in bir adım atması halinde Türkiye’nin iki adım atabileceğini dile getiriyor. Normalleşme vurgusunu içeren bu sözün sahibi İsrail ile normalleşmenin mümkün olmadığını bilmiyor mu?

Yüzyılın anlaşması isimli yozlaştırıcı adımlar ile işbirlikçi rejimlerle normalleşmeye çalışan İsrail’in ABD’nin de yardımıyla son süreçte Arap coğrafyasında kendisine bir hinterland kurmaya çalışıyor. İşbirlikçi rejimlerin utanç verici politikaları Türkiye’de de bizzat hükümet yetkilileri tarafından eleştirildi. O halde Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi olan Mesut Hakkı Çaşın’ın sözlerini nereye koymak gerekiyor!

Mesut Hakkı Çaşın sözlerinin devamında ikili ilişkilerde Mavi Marmara benzeri ‘kazaların’ yaşanmaması gerektiğini söyleyerek ipin ucunu hepten kaçırmış. Mavi Marmara bir kaza değil cinayettir! İsrail gibi zalim bir devletin yardım gemisindeki insanlara yönelik giriştiği katliamı kaza olarak nitelemek için siyasi basiret ve ahlaki duruştan nasibini almamış olmak gerek! Amerika’nın Sesi sitesi bile Mavi Marmara’yı tanımlarken “Gazze’ye 2010 yılında yardım götüren konvoydaki en büyük gemiydi. Gazze’ye yönelik ambargoyu kırmayı amaçlayan gemi yoldayken İsrail güçleri, gemiye baskın yapmış ve olayda 9 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti.” ifadelerini kullanarak Çaşın’dan daha vicdanlı ve adil bir söylem geliştirmiş.

Sabah akşam televizyonlarda her konu hakkında görüşlerini belirten isimler, danışma meclislerine üye yapılınca ortaya böyle bir görüntü çıkıyor demek ki. Mesut Hakkı Çaşın’ın haddini aşan sözleri hakkında gerekli makamlardan açıklama yapılması gerekmektedir. Bu tarz söylemlerin cari hükümetin müspet siyasi tavrıyla tenakuz oluşturduğu ortadadır!

Yorum Analiz Haberleri

"Boykot ancak odaklanmış çaba ile sürdürülebilir"
Suriyeli muhacirlere cahiliye hukuku mu?
Birzeit Üniversitesi öğrencileri, Alman büyükelçisini üniversiteden kovdu
Arap milliyetçiliğinin hiçbir soruna çare olmadığı gerçeği...
Kampüs intifadası üniversite mabedini yıkarken…