İşgalciler Ahed et-Temimi’nin Tutukluluk Süresini Yine Uzattı!

İşgalci İsrail’e bağlı askeri mahkeme, “Hanzala Cesaret Ödülü” sahibi Filistinli Ahed et-Temimi’nin (16) tutukluluk süresinin ocak ayının sonuna kadar uzatılmasına karar verdi.

İşgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Ramallah kentinin batısındaki Ofer Askeri Mahkemesi, bugün görülen duruşmada, “sorguya devam edilmesi için” Filistinli Ahed et-Temimi’nin (16) tutukluluk süresinin beşinci kez uzatılmasına ve ay sonuna kadar tutuklu kalmasına karar verdi.

AA’da yer alan habere göre, Ahed, mahkeme salonuna elleri ve ayakları bağlı şekilde getirilirken, duruşmaya yabancı diplomatlar, insan hakları aktivistleri ve Filistinli kızın yakınları katıldı.

Babası Basım et-Temimi’nin “Güçlü kal!” dediği, Ahed’in de gülümseyerek, “Ben iyiyim!” diye cevap verdiği duyuldu.

Ne Olmuştu?

İşgalci İsrail askerleri, Ahed et-Temimi’yi 19 Aralık’ta Ramallah’ta ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenledikten sonra gözaltına almıştı.

Annesi Neriman’ın ise kızıyla ilgili bilgi almak üzere gittiği Ramallah’ın doğusundaki gözaltı biriminde işgalci İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığı kaydedilmişti.

“Filistinli cesur kız” olarak da bilinen Ahed, 2012 yılında ağabeyi gözaltına alındığında işgalci İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul’da “Hanzala Cesaret Ödülü”ne layık görülmüştü.

Filistin Haberleri

Yurt dışında yaşayan bazı Filistinliler pasaportlarına el konulmasından şikayetçi oldu
Kudüs’ün Silvan bölgesinde 11 eve yapılan nihai tahliye ihtarı 60 Kudüslüyü göçe zorluyor
Hamas: BM raporu işkenceyi belgeledi, İsrail UCM’de yargılanmalı
Gazze'de 2 bin 800'den fazla kişi ABD yapımı bombalarla "buharlaştı"
İşgal ordusu Gazze'nin güney ve kuzeyinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştiriyor