Irkçı Lider Wilders, Nefret Söyleminden Suçlu Bulundu

Irkçı Özgürlük Partisi’nin (PVV ) lideri Geert Wilders’in nefret söylemleri nedeniyle suçlu bulunduğu bildirildi.

Hollanda’da bir mahkeme, ırkçı Özgürlük Partisi’nin (PVV) lideri Geert Wilders’i nefret söylemleri nedeniyle suçlu buldu.

AA’da yer alan habere göre, Yargıç Hendrik Steenhuis başkanlığındaki mahkemeden yapılan açıklamada, Wilders’in nefret söylemleri nedeniyle suçlu bulunmasının, demokratik olarak seçilen bir milletvekili için yeterli bir ceza olduğu ve Wilders’e ayrıca ceza verilmeyeceği belirtildi.

Irkçı Wilders ise karar öncesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, karar ne olursa olsun gerçekleri konuşmaya devam edeceğini iddia ederek, hiçbir hâkim, siyasetçi veya teröristin kendisini durduramayacağını savundu.

Dünya Haberleri

Avusturya'da ÖVP’nin Müslüman karşıtı paylaşımı tepki gördü
Paşinyan'dan Ermenistan'a yönelik mal transiti ablukasını kaldırması nedeniyle Aliyev'e teşekkür
Manş Denizi'nde göçmen rekoru: Bir günde 800'den fazla geçiş
AB'den, ABD'nin Grönland'e Özel Temsilcisi atamasına tepki
İsrail eleştirisi yapan yazarın 3 gazetede işine son verildi