İhvanın Son Bildirisi

İhvan, Mısırdaki son gelişmelerle ilgili olarak bir bildiri yayınladı.

Bildiride şu hususlar yer aldı:

- Mısır'ın hassas bir durumda olduğu bir süreç'te devrimin kazanımlarına tahammül etmeyen şer güçlerin prövakatif olaylar çıkartacağına şüphe yoktur. Bunu bozacak olan halkımızın sağ duyusu, kazanımlarına sahip çıkma hususundaki azmidir.

- Geçmişte işlenen suçların, yapılan yolsuzlukların üstünün kapatılmaya çalışılması eskiden güçlü olan kesimleri cesaretlendirerek konumlarını korumak için provakatif  olaylar çıkarmalarına zemin hazırlıyor.

- Devletin her kurumundan ayrı bir ses çıkıyor. Asker birşey söylerken; hükümet, başka bir şey söyliyor. Devlet kurumları arasında koordinasyonun sağlanarak tek bir sözcünün açıklama yapması, halkı bilgilendirmesi sağlanmalıdır.

- Mısır medyası; fitneyi körüklüyor, halkı gerginleştiriyor. Şeffaf ve nezih seçimlerde sandığa yansıyan halkın iradesine tahammül edemedikleri için kışkırtıcılık yapıyorlar.

- Bu fitne ateşinin sönmesi için şu ana kadar yapılan seçimlerde seçilen milletvekillerinin daha aktif bir rol alması gerekir.

- Halkın gösteri yapma hakkı engellenemez. Ancak göstericilerin halkın işyerlerine, Devlet kurumlarına zarar vermesi, iş hayatını engellemesi, Mısır toplumunun dünyü nezdindeki imajını vce itibarını bozması da kabul edilemez.

- İhvan; barışı, adaleti, kardeşliği, toplumsal dayanışmayı halkın ve ülkenin maslahatını önemseyen duruşunu korumaya devem etmektedir.

- Allah (c.c), Milletimizi ve Ülkemizi korusun. Aziz Mısıra tuzak kuran harici ve dahili düşmanlara karşı bizi muzaffer eylesin.

 

Doğruhaber

Mısır Haberleri

Mısırlı Öğrenciler Birliğinden ABD'deki üniversite eylemlerine destek
Mısır istihbarat şefi İsrail'i ziyaret edecek
Mısır'da İsrail'i protesto eden çok sayıda kişi gözaltına alındı
Mısır, 9 Müslüman Kardeşler üyesini ‘terör’ suçlamasıyla idam etmeye hazırlanıyor
Mısır'daki Gazze görüşmelerinde ilerleme kaydedilemedi