Her savaşın kuralları vardır, ama Gazze'de tüm kurallar ihlal edildi

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde tüm savaş kurallarının ihlal edildiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, X hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in 14 aydan beri saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki ihlallerine dikkati çekti.

UNRWA Komiseri Lazzarini, "Her savaşın kuralları vardır, ama Gazze'de tüm kurallar ihlal edildi. Okul ve hastanelere saldırılar yaygın hale geldi, dünyanın buna alışmaması gerekir." ifadelerini kullandı.

Lazzarini, Gazze'de ateşkesin "çok geciktiğini" kaydederek, Gazze'deki siviller için saldırılara "ara verilmesi" gerektiğini vurguladı.

Filistin Haberleri

Hamas heyeti Kahire’de ateşkesin uygulanmasını görüştü
Filistin Sağlık Bakanlığından Gazze'de "salgın hastalık" uyarısı
İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında biri ağır 6 Filistinli yaralandı
35 gündür kapalı olan Mescid-i Aksa bir Cuma gününe daha kapalı olarak girdi
Oğlunun idam edilmesinden korkan Filistinli anne, esirlere uygulanan çifte standarda isyan etti