Hamas’tan UNESCO Direktörüne “Teşkilatın Kararına Saygılı Ol” Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova’nın, UNESCO Yürütme Kurulu’nun İsrail’in Mescidi Aksa ile ilgisinin olmadığı yönündeki kararına aykırı açıklamalarını reddettiğini belirtti.

Hamas hareketi bugün (15 Ekim Cumartesi) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan basın açıklamasında, bu tür açıklamaların İsrail baskılarına boyun eğme anlamına geldiğini belirterek, bu tutumun UNESCO’nun gerçek tutumuyla ve aldığı kesin kararla çeliştiğini ifade etti.

Hamas, Genel Direktör Bokova’dan işgalci İsrail’in baskılarına boğun eğmemesini ve UNESCO’dan çıkan kararlara saygılı olmasını istedi.

UNESCO geçen Perşembe günü (13 Ekim) yaptığı toplantıda Yahudilerin Mescidi Aksa ile hiçbir dini bağlarının olmadığına, Mescidi Aksa'nın tamamıyla Müslümanlara ait olduğuna karar verdi.

Karar, Filistin içinde ve dışında bütün Müslümanlar tarafından takdirle karşılanırken, işgal rejiminin sert tepkisine neden oldu.

Karara tepki gösteren işgal rejimi UNESCO ile çalışmayı askıya aldığını duyurdu.

Filistin Haberleri

Yurt dışında yaşayan bazı Filistinliler pasaportlarına el konulmasından şikayetçi oldu
Kudüs’ün Silvan bölgesinde 11 eve yapılan nihai tahliye ihtarı 60 Kudüslüyü göçe zorluyor
Hamas: BM raporu işkenceyi belgeledi, İsrail UCM’de yargılanmalı
Gazze'de 2 bin 800'den fazla kişi ABD yapımı bombalarla "buharlaştı"
İşgal ordusu Gazze'nin güney ve kuzeyinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştiriyor