Gazze: Yaramız, öfkemiz ve mücadelemiz

Rıdvan Kaya aylardır devam eden katliamlar ve direniş gerçekliğinde Gazze'nin önümüze koyduğu muhasebe çağrısına kulak verilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Gazze’de birbirinden vahşi manzaralar adeta sel gibi akmaya devam ediyor. Her biri günlerce, aylarca gündem olmayı hak eden canavarlıklar dizisi ile yüz yüzeyiz adeta. Tüm bu yaşananlara, görüntülere şahit olup da yüreğimizin burkulmaması, vicdanımızın titrememesi mümkün değil.

10. ayını doldurmaya doğru giden bir katliamdan söz ediyoruz. Dile kolay 300 gündür insanlar bombalanıyor, tehcir ediliyor, aç ve susuz bırakılıyor. 40 bin insanın katledildiği ama hayatta kalanların, kalabilenlerin ise çok büyük sıkıntılarla, acılarla, zorluklarla yüzyüze olduğu çok acı, dehşet bir tablo var karşımızda.

YAZININ DEVAMI

Yorum Analiz Haberleri

Tedarik zinciri savaşının yeni çağı
İran savaşının stratejik sonuçları
“Savaş çığırtkanlığına son vermek önceliğimiz olmalı”
“Askerî kapasite tek başına zaferi garanti edemez”
BAE: Körfezin “Küçük Sparta’sının jeopolitik çıkmazı