Gazze Saldırısından Ayrıntılar (FOTO-VİDEO)

Gazze'de İsrail saldırıları sürüyor. Yaralılar için acil ilaç malzemeleri çağrısında bulunuluyor... İşte ayrıntılar.

HAKSÖZ-HABER

Saldırılarda şu ana kadar 2'si çocuk 10 Filistinli şehit oldu. 6'sı çocuk 18 de yaralı var. Çocukların feci şekilde can verdiği görülüyor.

İsrail havadan başlattığı saldırıları denizden de yapmaya başladı. İsrail'in bu gece karadan saldırı düzenleyeceği iddiaları da var. İsrail, sınıra asker yığıyor.

Direniş Vuruyor

Başta HAMAS’a bağlı İzzeddin el-Kassam olmak üzere direniş grupları İsrail’i roket ve füze yağmuruna tutuyorlar. Direniş'in attığı füzeler Siyonist halkı korkuya boğdu. Gazze'den atılan füzeler Beersheba ve Ofekim’i vuruyor. Bu bölgelere onlarca füze atıldı. Önemli askeri bir merkezin vurulduğu ve ciddi mal kaybı verdirildiği ifade ediliyor. Vurulan merkezin nükleer madde barındırdığı bilgisi geliyor. İlk kez Hamas'ın füzeleri Dimona'yı vuruyor.

Saldırıda katledilen bir bebek:

Yerleşimciler Kaçıyor

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarının güney bölgesinde yaşayan Siyonist gaspçıların kuzeye doğru kaçmaya başladıkları belirtildi.

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Yediot Aharanoot gazetesi internet sitesinde verdiği haberde, içlerinde üniversite öğrencileri, işçiler ve birçok kesimden binlerce kişinin Ahmed El-Ca’beri’nin vurulduğu haberinin duyurulmasının ardından bölgeden kaçış için tren istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturduklarını yazdı.

İşgal hükümeti de Gazze sınırından 40 kilometreye kadar ki bölgede bulunan şehir ve beldelerdeki ilkokul, lise ve üniversitelerde eğitime ara verildiğini duyurdu.


 

YARALILAR İÇİN ACİL ÇAĞRI

Öte yandan Gazze Sağlık Bakanı yaptığı acil çağrıda, saldırıların devam etmesi halinde yaralı sayısının çok artacağını ve ellerindeki ameliyat malzemelerinin tükeneceğini duyurdu. Sağlık Bakanı acil olarak ameliyat malzemesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

ŞEHİT OLANLARIN İSİMLERİ

1- Ahmed Said el-Caberi (52)

2- Muhammed Hamid Suphi Hams (28)
3- Muhammed Hani İbrahim (18)
4- Esam Mahmud Ahmed Ma'si (19)
5- Heba -James (19)
6- Meryem Yusuf Arafat (3)
7- Ömer Cihad Maşravi (11 Aylık)
8- Mahmud Ebu Suwain (65)

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Filistin Haberleri

İsrail'in Gazze'de katlettiği 92 yaşındaki kadının yanmış cesedi bulundu
Filistinli gazeteci ile oğlu, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda öldü
Cameron: "Hamas'a 40 günlük ateşkes teklif edildi"
Gazze'de sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar ölümlere neden oldu
Siyonist katiller, Gazze’deki evleri patlayıcılarla tuzaklıyor