Fransa'da Doktora 'İslamofobi' Cezası

Fransa’nın Isere kentinde, Müslüman bir kadına hakaret ettiği gerekçesiyle pratisyen hekime bir ay tecilli görevden uzaklaştırma cezası verildi.

BFM kanalının haberine göre, ismi açıklanmayan Müslüman kadının şikayetini değerlendiren Tabip Odası Disiplin Kurulu, pratisyen hekimi hakaretinden dolayı suçlu bulurken, görevini yapmadığı yönündeki şikayeti ise reddetti.

Olay geçen yıl ekim ayında yaşandı. Hipotansiyon hastası başörtülüı Müslüman kadın, istediği reçeteyi yazmayan pratisyen hekimin vizite ücretini ödemeyince çıkan tartışmayı kayda alarak olayı sosyal medyaya taşıdı. Hekimi Tabip Odasına şikayet eden kadın, tartışma anındaki kaydı da delil olarak Disiplin Kuruluna sundu.

Pratisyen hekimin, tartışma sırasında türbanlı kadına, "Siz bütün kadınlar için bir skandalsınız. Ben bütün kadınların özgürlüğünden yanayım. Sizin türbanınız dini bir simge ve bu yasal değil. Ben bütün türbanlı kadınlara karşıyım" diye hakaret ettiği öne sürüldü.

Tabip Odası, pratisyen hekime bu hakaretinden dolayı bir ay tecilli görevden uzaklaştırma cezası verdi.

Tabip Odası, hastanın, istediği ilacın reçetesini yazmadığı gerekçesiyle hekimin "görevini yapmadığı" yönündeki şikayetini ise geçersiz buldu.

AA

Dünya Haberleri

İsrail’den, ABD'ye Orta Doğu'daki bazı üslerini ülkeye taşıma teklifi
Paris’te otobüs ve kamyon şoförleri akaryakıt fiyatlarındaki artışa karşı eylem yaptı
Emperyalist ABD, İran'a saldırıları sürdürmek için kaynak arayışında
Almanya'da enflasyon martta enerji maliyetleriyle yeniden yükselişe geçti
Netanyahu Hristiyanlarla yaşanan gerilimde geri adım attı