Filistinli Gençlerden İsrail Polisine Saldırı

Filistinli otoritelerin İsrail'e yönelik tepkisizliğini eleştiren Filistinli gençlerin İsrail kolluk kuvvetlerini hedef aldığı aktarıldı.

Filistinli gençlerden bir grup Cumartesi günü Kudüs kentinin kapılarından Babu’l-Amud’da toplanarak Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılmalarının engellenmesini protesto etti.

İsrail işgal güçleri Cuma günü Mescid-i Aksa’ya girişlere kısıtlama getirmiş ve yaşları ellinin altında olan erkeklerin Cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermemişti.

Görgü tanıkları, protesto gösterisinin ardından gençlerden bir grubun El-Meclis Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya yöneldiğini ve Kubbetu’s-Sahra Alanı’nda bulunan polis merkezini yakma girişiminde bulunduğunu söyledi.

Filistinli gençlerin ayrıca polis merkezini taşladıklarını belirten görgü tanıkları, bunun üzerine polislerin merkezin kapılarını kapatarak El-Kettanin Çarşısı Kapısı’ndan kaçtıklarını bildirdi.

Birkaç gün önce de Ra’s El-Amud semti sakinlerinden Cihad Et-Tavil’in cenaze töreni sırasında Filistinli gençler Et-Tavil’in İsrail hapishanelerinde hayatını kaybetmesini protesto amacıyla Kudüs’ün kapılarından Babu’l-Esbat’ta bulunan polis merkezini ateşe vermişti. 

Filistin Haberleri

Filistin Sağlık Bakanlığı: Tulkerim'de 5 Filistinli şehit oldu
Hristiyanların Kutsal Cumartesi töreni İsrail işgali gölgesinde kutlandı
Hamas: ABD isteseydi Gazze'deki İsrail saldırısı dururdu
Siyonist İsrail Batı Şeria'da 2 Filistinliyi katletti
Hamas'tan ateşkes açıklaması geldi