Filistinli 13 yaşındaki Tamir Şuhaybir Gazze'de annesinin kollarında açlıktan öldü

​​​​​​​Filistinli çocuk Tamer Şuhaybir, İsrail saldırıları ve ablukası nedeniyle kıtlık yaşanan Gazze Şeridi'ndeki Aksa Şehitleri Hastanesinde, yetersiz beslenme sonucu hayatını kaybetti.

Sağlık kaynakları, 13 yaşındaki Şuhaybir’in aşırı zayıflamış, bir deri bir kemik kalmış şekilde hastaneye getirildiğini aktardı.

Şuhaybir’in annesi, çocuğunun sağlığının bu duruma gelmesinin "tamamen açlık ve ilaç yetersizliğinden" kaynaklandığını vurguladı.

Çocuğu kollarında can veren Gazzeli anne, gazetecilere gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, "Bir süredir hastaydı ama bu halde değildi. Ona birkaç gün boyunca ekmek bile bulamadık. Oğlum gözlerimin önünde günden güne eridi ve hiçbir şey yapamadım.” diye konuştu.

Filistinli çocuğun amcası Abdulkadir Şuhaybir de yeğeninin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 13 yaşındaydı, kötü beslenme yüzünden hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin." dedi.

Amca Şuhaybir, "Dünya artık bu katliamı durdursun. Gazze’de açlık, yıkım ve ölüm var. Kim 'Gazze açlıktan ölmüyor' diyorsa, işte manzara ortada" ifadelerini kullandı.

Filistin Haberleri

Gazze'de etkili olan kum fırtınası Filistinlilere zor anlar yaşatıyor
Gazze'de 8 bin şehit enkaz altında, 3 bin Filistinli ise meçhul!
Guardiola, Gazze'deki ampute futbol takımına destek için Filistin milli takımı formalarını imzaladı
Şeyh Sabri: İşgalin Kudüs'e karşı aldığı her karar, Yahudileştirme sürecinin bir parçasıdır
On binlerce Filistinli Şaban ayının son cumasını Mescidi Aksa’da eda etti