Filipinler’de Şiddetli Yağışlar Hayatı Felç Etti

Filipinler’de hafta sonu etkili olan aşırı yağışların neden olduğu sellerde 6 kişi yaşamını yitirdi, 1 milyondan fazla kişi de yağışlardan etkilendi.

Filipinler basınının Afet Gözetleme Ajansı’na dayandırdığı haberlerde, başkent Manila ve çevresindeki yerleşim yerlerinde hafta sonu etkili olan aşırı yağış ve kuvvetli rüzgârın neden olduğu su baskınları yüzünden yaklaşık 60 bin kişi evlerinden tahliye edildi.

AA’nın aktardığına göre seller nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi, bölgede 1,1 milyon kişinin sellerden etkilendiği kaydedildi.

31 Bölge Su Altında Kaldı

Manila polisi, başkentte 31 bölgenin sular altında kaldığını belirtirken, çamurlu sel sularının sürüklediği çöp ve atıklar yöre sakinlerine zor anlar yaşattı.

Marikina Nehri’nin taşması sonucu balıklar karaya vururken bölgede çok sayıda ev ve araç hasar gördü.

Dünya Haberleri

Trump'tan "dijital hizmet vergisi" uygulayacak ülkelere yüzde 100 tarife tehdidi
ABD Başkanı Trump, İran'ı "ateşkesi ihlal etmekle" suçladı
FIFA'dan İran ve Mısır’a sapkınlık komplosu!
BM: 2024'te dünya genelinde yaklaşık 331 milyon kişi uyuşturucu kullandı
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 589'a yükseldi