Eş-Şebab Somali'de ABD ve Avrupa Güçlerine Saldırdı

Somali'de Eş-Şebab, ABD ve Avrupa askeri güçlerine yönelik iki ayrı intihar saldırısı düzenledi. ABD'nin örgüte yönelik hava saldırılarında ise 10 militan etkisiz hale getirildi.

Somali Aşağı Şabel bölgesi güvenlik yetkililerden Yusuf Abdurrahman, gazetecilere yaptığı açıklamada, başkent Mogadişu'ya 100 kilometre mesafede bulunan ABD üssünde eğitim amaçlı kullanılan Balidogle Askeri Havaalanına bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildiğini belirtti.

Abdurrahman, olayda ölü ya da yaralı olmadığını, patlamadan sonra silah sesleri duyulduğunu kaydetti.

Öte yandan Mogadişu'da görev yapan İtalya barış gücü konvoyu da bomba yüklü başka bir araçla hedef alındı.

Görgü tanıklarına göre olayda çok sayıda sivil yaralandı.

AA saldırıların Eş-Şebab tarafından üstlenildiğini duyurdu.

ABD'den karşı saldırı

ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığından (AFRICOM) yapılan yazılı açıklamada ise Eş-Şebab örgütünün ABD güçlerine düzenlediği intihar saldırısının ardından ABD'nin de örgüte hava saldırıları düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, "ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı, Eş-Şebab'ın düzenlediği saldırıya cevaben ve öz savunma adına militanlara yönelik iki saldırı gerçekleştirdi." ifadesi kullanıldı.

Eş-Şebab'ın düzenlediği saldırıda hiçbir ABD personelinin zarar görmediği vurgulanan açıklamada, ABD'nin saldırılarında ise 10 militanın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Somali Haberleri

Katil İsrail Somaliland ile "uzun yıllardır bir dizi gizli operasyonda işbirliği" yaptıklarını açıkladı
Somaliland lideri işgal altındaki Kudüs’te “büyükelçilik” açılışına gidiyor
Türkiye'den Somali'ye ilk kez doğrudan bir kargo gemisi ulaştı
Somali için iş işten geçmeden siyasi bir çözüm bulunması gerekiyor
Somali'nin başkenti Mogadişu'daki çatışmalar hakkında bilmeniz gerekenler