Darbeci Sisi’nin “Estetik” Anlayışı

Mısır'da darbe yönetimi tarafından binaların arasına inşa edilen Kral Abdullah Köprüsü'nün hesapları yanlış yapılınca ortaya iğrenç görüntüler çıktı.

Erkam Kuşcu / Haksöz-Haber

Mısır’da bir süredir yapımı devam eden Kral Abdullah Köprüsü dalga konusu haline geldi.

Bağlantı yolları iyi hesaplanamayan köprünün ayakları semt ve mahallelerin içlerine kadar girerek apartman ve dükkanların girişlerini kapattı. Hatta bir kısım evin pencerelerinin dahi köprü ile kapanması sosyal medyada Mısır’daki darbe yönetimini eleştirilerin merkezine oturttu.

Başkent Kahire`nin güneyinde yer alan ünlü Haram Caddesi`nin “trafiğini azaltmak” için yapılan inşaat Sisi yönetiminin gereksizliğini bir kere daha dünyaya hatırlatmış oldu. Evler, dükkanlar, apartmanlar kapanıncaya kadar bu ucube yapıyı engellemeyen darbe yönetiminin Medya Danışmanı Hani Younis’un, köprünün önemini vurgulayarak “bölgede izinsiz inşa edilen binaların yıkılacağını” belirtmesi ise Karadeniz fıkrası tadında bir enstantane ortaya çıkardı.

Çok enteresan! Yıkılacağı söylenen evler köprünün inşaatı esnasında mı inşa edildi? Yoksa absürt bir görüntü ortaya çıkana kadar farkına varmadığınız mühendislik harikası hesaplamalarınızın yanlışlığını örtmek için şimdi de insanları evsiz bırakmaya mı karar verdiniz? Neyse mantıklı sorularla daha fazla aklınızı karıştırmayalım. Maazallah bu sorular yüzünden başka hesaplamalar yapmanıza sebep olmaktan korkuyoruz! Mısır’a hiç yakışmayan bu darbe estetiğinin, gayrı meşru yönetiminizle beraber yıkıldığı günleri görmek ümidiyle…

Mısır Haberleri

Mısırlı Öğrenciler Birliğinden ABD'deki üniversite eylemlerine destek
Mısır istihbarat şefi İsrail'i ziyaret edecek
Mısır'da İsrail'i protesto eden çok sayıda kişi gözaltına alındı
Mısır, 9 Müslüman Kardeşler üyesini ‘terör’ suçlamasıyla idam etmeye hazırlanıyor
Mısır'daki Gazze görüşmelerinde ilerleme kaydedilemedi