Darbeci Sisiden Küstah Açıklama

Darbe yönetimine karşı gösteri düzenleyenlerin üzerine silah ve bombayla saldıran ve Mısır'ı kana bulayan Sisi, kendini savundu.

Mısır Savunma Bakanı General Abdulfettah es-Sisi, Mısır halkının kendi özgür iradesiyle yöneticisini seçme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Askeri Sözcü Ahmed Muhammed Ali tarafından yapılan açıklamada, silahlı kuvvetler yetkilileri, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim ve eski Müftü Ali Cuma'nın da aralarında bulunduğu üst düzey yetkililerle bir araya gelen Sisi'nin, "Mısır halkı kendi yöneticisini seçme özgürlüğüne sahiptir. Güvenlik güçleri bu özgürlüğün tahakkuk etmesi için uğraşacaktır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ordunun halkın iradesini korumasının Mısır'ı yönetme sorumluluğundan daha üstün olduğunu belirten Sisi'nin, Mısır ordusunun iktidar peşinde koşmadığını ve hiçbir grubu dışlamadığını aktardığı kaydedildi.

Mısırlıları meydanlara inmeye çağırması konusuna da değinen Sisi'nin, "Burada bütün dünyaya ve yabancı medyaya, Mısırlıların değişim istediği ve isteklerini özgürce ifade edebildiği mesajını vermek istedim. Diğer gruplara verdiğim mesaj ise halkın iradesine boyun eğmeleri ve düşüncelerini değiştirmeleri gerektiği yönündeydi" dediği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi rejiminin, siyasi güçler arasında uzlaşı sağlanması konusunda eline geçen fırsatları değerlendiremediğini söyleyen Sisi'nin, "Biz herkese siyasi krizin çözümüne ortak olması için fırsat verdik ancak devleti yönetenler ülkenin çıkarlarını önceleyip halkın sesine kulak vermedi. Mısır, siyasi ve ekonomik alanda büyük zorluklarla karşı karşıyadır, ancak Mısırlılar bu zorlukların üstesinden gelebilecek güçtedir" değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.

 

Mısır Haberleri

Mısır’ın yargı reformu gölgesinde şüpheli ölümler çoğalıyor
Mısır arama kurtarma ekipleri Gazze Şeridi'ne giriş yaptı
Mısır, Şarm eş-Şeyh Barış Zirvesi'ne katılacak liderlerin listesini açıkladı
"Mısır’daki 60 bin siyasi tutuklu için harekete geçin"
Mısır: Netanyahu gaz anlaşmasını iptal ederse sonuçlarına katlanamaz