Colani: Esed rejimi her an yıkılabilir

İdlib’in önde gelen aşiret liderleriyle bir araya gelen Colani, Filistin ve Suriye ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Davut Özel / HAKSÖZ HABER

Heyet Tahrir El Şam’ın lideri Colani, “Bugün hazırlık ve kurumlarımızı oluşturma merhalesindeyiz. Bir yandan büyük bir savaşa hazırlık yapıyoruz diğer yandan kurumlarımızı oluşturuyoruz. Özgür bölgelerde oluşturulan her kurum, Şam’a doğru attığımız adımlardan biridir. Esed rejimi yıkımın eşiğinde, biz ise kalkınma ve kurumlarımızı doğru şekilde bina etme sürecindeyiz. Esed rejimi her an yıkılabilir. Rejim ekonomik, siyasi ve hatta sosyal açıdan çok kötü durumda. Rejim, kendisini koruyan Rus hava gücü dışında kendisini ayakta tutacak her şeyi yitirdi.” ifadelerini kullandı.

Heyet Tahrir El Şam’ın liderinin bölge ülkelerdeki olayları aşiret liderleri ile müzakere ettiği kimi mesajları Haksöz Haber okurları için çevirdik.

Filistin

Ebu Muhammed el Colani Filistin’deki son saldırıları şöyle yorumladı: “Son 3 gündür meydana gelen olaylar İslam aleminde İslam (kardeşliği) ruhunun yeniden etkili şekilde canlanmasına neden oldu. Filistin davasından artık insanların bıktığını, yetmiş senedir süregelen, ne zamana kadar süreceği belirsiz, geçmişe ait bir olay düşüncesi vardı. Ancak Filistin davası bugün geldiğimiz noktada, İslam ve Arap aleminde son 20-25 senedir olmadığı kadar büyük bir halk dayanışması ve hareketliliğine dönüştü.

Bugün tanık olduğumuz bu direniş ve hareketlilikte en dikkat çeken şey 1948’den bu yana İsrail’de yaşayan Arapların tüm güçleriyle direnmesidir. Bu durum Yahudiler için Telaviv’i vuran füzelerden bile daha tehlikeli bir durum. Bu bölgelerde 1948’den bugüne Araplar da yaşıyor. Bu Araplar, Yahudiler tarafından eğitim gördüler ve Yahudiler onlara Filistin davasını unutturmaya çalıştı. Onlara mevcut durumu kabul ettirmeye çalıştılar. Bu neslin çoğu Yahudi devleti içerisinde doğdu, büyüdü ve gelişti. Ancak bu son yaşanan olaylar Yahudilerin 1948’den beri Araplara uyguladıkları tüm programların -Allah’ın fazlıyla – başarısız olduğunu kanıtladı. Şahit olduğumuz bu dalga gerçekten büyük ve değerlidir. Allah’tan bunu devam ettirmesini ve kabul etmesini diliyorum.”

Suriye

 “Esed rejimi her an yıkılabilir.’’

Heyet Tahrir Şam’ın lideri Colani Katil Esed yönetimi altında tutulan Suriye için şu ifadeleri kullandı. “Bugün hazırlık ve kurumlarımızı oluşturma merhalesindeyiz. Bir yandan büyük bir savaşa hazırlık yapıyoruz diğer yandan kurumlarımızı oluşturuyoruz. Özgür bölgelerde oluşturulan her kurum, Şam’a doğru attığımız adımlardan biridir. Esed rejimi yıkımın eşiğinde, biz ise kalkınma ve kurumlarımızı doğru şekilde bina etme sürecindeyiz. Esed rejimi her an yıkılabilir. Rejim ekonomik, siyasi ve hatta sosyal açıdan çok kötü durumda. Rejim, kendisini koruyan Rus hava gücü dışında kendisini ayakta tutacak her şeyi yitirdi. Ellerinde Rus hava gücü dışında hiçbir şey yok. Hatta Rusya siyasi olarak da rejimi koruyamıyor. Allah imkan verirse rejim yıkılır ya da biz ortaya bir amel koyarız. Ülkenin böyle bir durumda derin bir kargaşaya düşmemesi için hazırlıklı olmalıyız. Bu yüzden sorumluluğumuz büyük. Ülkeyi sadece rejimden nasıl özgürleştireceğimizi değil aynı zamanda nasıl yeniden bina edeceğimizi de düşünmek zorundayız. Bu sebeple savaşımızı her alanda veriyoruz. Sadece askeri bir savaştan söz etmiyoruz. Yeniden bina etmek savaştan daha zorlu bir iştir. Her çalışmamızı böyle bir duruma hazırlık seviyemizi en üst seviyeye yükseltmek amacıyla yapıyoruz.”

Colani aşiretlerle görüşmelerini ve aşiretlerin önemini şu sözlerle yorumladı: “Aşiretlerin bu bölgede esaslı bir duruşu rolü var. Biz elimizden geldiğince Hafız Esed’in yok etmeye çalıştığı aşiretleri yeniden canlandırmak için çalışıyoruz. Hafız Esed bölgedeki aşiret yapısını bozmaya çalışmıştı. Tabi İslam’ı din edinen ve mertliği yücelten aşiretlerden söz ediyoruz. Bu sıfatlar toplumda olabildiğince kök salmalı.”

Çeviri Haberleri

Netanyahu “mutlak zafer” vaat ediyor ama "mutlak yenilgiden" yalnızca bir adım uzaktayız!
ABD üniversitelerindeki Gazze dayanışma eylemlerinde öğrenciler ne talep ediyor?
Irkçı Modi, İslam düşmanlığında Netanyahu ile yarışıyor!
İran ile gerilim Netanyahu'nun işine geliyor...
Ortadoğu'daki yangını körükleyen ABD’nin ciddiye alınacak tarafı kalmadı!