Aygün:‘Tun­ce­li Hal­kı­na Ke­ma­lizm Da­ya­tıl­dı’

CHP’de kavgaların, tar­tış­ma­la­rın ar­dı ar­ka­sı ke­sil­mi­yor. Tü­zük, Der­sim ve Os­lo kav­ga­la­rı­nın ar­dın­dan CHP’de şim­di de ‘Ke­ma­list’ kav­ga­sı ya­şa­nı­yor..

Haber: Hasan Tosun -Talha Çolak

CHP yi­ne ka­rış­tı. Yap­tı­ğı tar­tış­ma­lı açık­la­ma­lar­la gün­dem­den düş­me­yen CHP Tun­ce­li Mil­let­ve­ki­li Hü­se­yin Ay­gün, tar­tı­şı­la­cak söz­le­re im­za at­tı. Ay­gün’ün, “Tun­ce­li hal­kı­na Ke­ma­lizm da­ya­tıl­dı ama tut­ma­dı” söz­le­ri, par­ti içe­ri­sin­den sert tep­ki­le­re se­bep ol­du.

CHP es­ki Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Onur Öy­men, fa­ce­bo­ok say­fa­sın­dan CHP Tun­ce­li Mil­let­ve­ki­li Hü­se­yin Ay­gün’ü sert söz­ler­le eleş­tir­di. “Bun­la­rı söy­le­yen bir mil­let­ve­ki­li­ne par­ti yö­ne­ti­mi­nin söy­le­ye­ce­ği bir söz yok mu­dur?” di­ye so­ran Öy­men bu ola­yın ge­çiş­ti­ri­le­ce­ği en­di­şe­si ta­şı­dı­ğı­nı be­lirt­ti.

Öy­men, şu ifa­de­le­ri kul­lan­dı: “Bir CHP mil­let­ve­ki­li, Tun­ce­li hal­kı­na Türk­lük, Kürt­lük, Ke­ma­lizm ve Apo­cu­lu­ğun da­ya­tıl­dı­ğı­nı ama tut­ma­dı­ğı­nı söy­le­miş. Bu söz­le­ri esef­le kar­şı­lı­yo­rum. Ke­ma­lizm’in da­ya­tıl­dı­ğı­nı söy­le­mek Ata­türk’e ve onun dü­şün­ce­le­ri­ni ve il­ke­le­ri­ni yü­rek­ten be­nim­se­yen, Tun­ce­li da­hil, yur­du­mu­zun dört kö­şe­sin­de­ki hal­kı­mı­za kar­şı bü­yük bir hak­sız­lık de­ğil mi­dir? Bu söz­le­ri söy­le­yen bir mil­let­ve­ki­li­ne par­ti yö­ne­ti­mi­nin, di­ğer CHP mil­let­ve­kil­le­ri­nin ve ör­gü­tün söy­le­ye­ce­ği bir söz yok mu­dur? Bu söz­ler de par­ti içi de­mok­ra­si çer­çe­ve­sin­de, ‘onun ki­şi­sel gö­rü­şü­dür’ de­ni­le­rek ge­çiş­ti­ri­le­cek mi­dir?”

CHP Tun­ce­li es­ki İl Baş­ka­nı Hü­se­yin Gü­neş ise Ay­gün’ün gün­de­me gel­mek için saç­ma sa­pan söz­ler söy­le­di­ği­ni ifa­de et­ti. Gü­neş, “Hü­se­yin Ay­gün mil­let­ve­ki­li ol­du­ğun­dan be­ri gün­de­me gel­mek için saç­ma sa­pan söz­ler sarf edi­yor. Tun­ce­li’yi, CHP’yi ve Ata­türk’ü se­ven bir in­san böy­le ko­nuş­maz. Tun­ce­li­ler Ke­ma­list­tir. Ken­di­si ne ol­du­ğu­nu açık­la­sın. Ay­gün CHP’yi fark­lı kul­va­ra çek­mek is­te­mek­te­dir. Hü­se­yin Ay­gün, di­li­nin al­tın­da­ki bak­la­yı çı­kar­sın. Ata­türk’ün par­ti­sin­de mil­let­ve­ki­li olup ona küf­ret­mek, ha­ka­ret et­mek kim­se­nin had­di­ne de­ğil­dir” de­di.

CHP’li­ler, Ay­gün’ün bu­gü­ne ka­dar yap­tı­ğı açık­la­ma­lar ile par­ti­yi zor du­ru­ma dü­şür­dü­ğü­nü be­lir­te­rek, CHP Ge­nel Baş­ka­nı Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu’nun bir açık­la­ma yap­ma­sı­nı is­ti­yor. CHP es­ki Ge­nel Baş­ka­nı Yar­dım­cı­sı Hak­kı Sü­ha Okay, “Ay­gün’ü CHP’den mil­let­ve­ki­li ya­pan­la­rın bir açık­la­ma yap­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni” söy­le­di. CHP es­ki PM üye­si Meh­met Fa­raç ise, “Hü­se­yin Ay­gün hak­kın­da par­ti yö­ne­ti­ci­le­ri çı­kıp bir açık­la­ma yap­ma­lı­dır” de­di. CHP es­ki MYK üye­si Şa­hin Men­gü de Hü­se­yin Ay­gün’ü cid­di­ye al­ma­dı­ğı­nı söy­le­di. CHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cısı Faik Özt­rak ise yorum yap­mak­tan kaçın­dı.

Yeni Akit

Haber Haberleri

"Türkiye, Güney Afrika'nın açtığı davaya müdahil olacak"
Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu