Arapça, İlköğretimde Seçmeli Ders Oluyor

Arapça, önümüzdeki yıl, yani 2012-2013 yılından itibaren 4. ve 5. sınıflara da seçmeli ders olarak verilecek.

Türkiye'nin komşu ülkelerle gelişen ticari, ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkileri nedeniyle, iletişimi sağlayacak yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Milli Eğitim Bakanlığı, liselerden sonra ilköğretim okullarında da 'Arapça' dersi verilebilmesi için çalışma başlattı.

Bakanlar Kurulu'nda geçtiğimiz yıl alınan bir kararla; 1997'den bu yana ilköğretim okullarının 4. sınıfından itibaren seçmeli yabancı dil olarak verilen ikinci yabancı diller arasına, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusçadan sonra Arapça da alınmıştı. 

Posta gazetesinin haberine göre, liselerde ilk kez geçtiğimiz yıl seçmeli ders olarak okutulmaya başlanılan Arapçanın önümüzdeki yıl yani 2012-2013 yılından itibaren 4. ve 5. sınıflara, 2013-2014 eğitim/öğretim yılından itibaren ise 6, 7 ve 8. sınıflara okutulabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

KİTAP HAZIRLIĞI

Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Hakkı Suçin, Araştırma Görevlisi Hümeyra Kütükçü, Arapça Öğretmeni Zeynep Oktay ile Leman Yerli ve İmam Hatip Meslek Dersleri Öğretmeni Ahmet Aytaç gibi isimlerin de aralarında yer aldığı komisyon tarafından hazırlanan, "İlköğretim 4-8. Sınıflar Arapça Dersi Öğretim Programı" çalışması tamamlandı. MEB, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan imzasıyla, 'Ders kitabı, öğrenci çalışma kitabı ve öğretmen kılavuz kitabı'nın hazırlanması ve hazırlanacak ders kitaplarının da incelenmek üzere 30 Mart 2012 tarihinden itibaren Bakanlığa gönderilmesini istedi. 29 Haziran 2012 tarihinde Talim Terbiye Kurulu, ders kitabı olarak kabul edilenleri onaylayarak kamuoyuna ilan edecek.

181 MİLYON KİŞİ KONUŞUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı yabancı dilin önemini anlattığı 109 sayfalık, "İlköğretim 4-8. Sınıflar Arapça Dersi Öğretim Programı"nda Arapça'nın 26 ülkenin resmi dili olduğunu belirterek, dünyada 181 milyon kişi tarafından konuşulduğunu vurguladı. Arapça'nın sadece belli bir coğrafyadaki nüfus tarafından kullanılan bir dil olmadığının altını çizen Bakanlık, konuşulduğu coğrafyanın genişliğini anlatarak, bu coğrafyanın dünyadaki stratejik öneminin her geçen gün arttığını ve daha fazla önem kazandığını da kaydetti.

Arapçanın, BM'nin (Birleşmiş Milletler) kabul ettiği İngilizce, Çince, İspanyolca, Rusça ve Fransızcayla birlikte 6'ncı resmi dil olduğu da aktarıldı. El yazması ve basılı binlerce eserin Arap harfleriyle yazıldığı hatırlatılarak, kültür tarihi açısından bu dilin çok önemli olduğu anlatıldı.

Haber Haberleri

Kudüs'te Siyonist askere saldıran Türkiyeli Hasan Saklanan şehit oldu
Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu