Akyazı’da 177. Başörtüsü Eylemi

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu’nun düzenlemiş olduğu başörtüsüne özgürlük eylemi 177. Haftasına girdi. Basın açıklamasını platform adına Mahmut Alemdar okudu.

Basın açıklamasının tam metni:

Başörtülü okumak da mezun olmak da yasak!

2009-2010 eğitim yılı mezuniyet töreninde Sakarya stadında düzenlenen yıl sonu diploma törenine başörtüleri ile gelen kız öğrenciler görevliler tarafından stada alınmadılar. Bu vahşi yasağın uygulanmasında keyif alanlara sesleniyoruz. Siz hangi hakla insanların inancı gereği yaşam biçimine müdahale ediyorsunuz. Siz hiç utanmaz mısınız, siz hiç sıkılmaz mısınız, sizin vicdanınızın sesi yok mu? Siz yasakçıları Allah'ın emri Müslüman kadının kimliği olan başörtüsüne düşmanlığınızdan dolayı lanetliyoruz.

Bu topraklar üzerinde yaşayan 75 milyon insanın barış ve huzur içerisinde yaşamalarına tahammülü olmayan iç ve dış mihrakların etkileri yok edilmelidir. Türkiye'de insanların yüzde doksan dokuzu Müslüman olduğu söylenirken İslam toplumunun dini vecibelerini hür olarak yaşamasını engelleyenler bugünkü huzursuzluğun terörün ve oluşan tüm olumsuzlukların müsebbibidirler.

Bu sorumlular bilerek veya bilmeyerek ülkeye ihanet etmişlerdir. Çağdaşlık adına kemalizmle oligarşik düzeni ayakta tutmaya çalışan zihniyet ile on yıllardır militarizmi montajlamaya çalışanlar mutlaka sorgulanmalıdır. Hiç kimsenin diline, dinine, ırkına, rengine, mezhebine ve meşrebine bakılmadan siyasetçinin, askerin, sivil toplum kuruluşların, vakıfların, medreselerin, cemaatlerin ve cemiyetlerin yani her kesimin aynı ölçülerde sosyal ve ekonomik şartları paylaştığı gün, huzurun ve kardeşliğin tesis edildiği gün olacaktır.

Türkiye ve insanına yakışan insani bir hayat tarzını önce idareciler kendilerinde benimseyerek biran önce hayata geçirmek için tüm imkanları seferber etmelidirler. Son günlerde ülkemizde meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden canlar ancak emperyalistleri Siyonistleri ve işbirlikçilerini sevindirmektedir. Gerçek olarak Allah'a inanmış ve iman etmiş olan Müslüman bir başkasının ne canına nede malına zarar vermez. Çünkü o Müslümanlar vicdan sahibidirler. Akyazı başörtüsüne özgürlük platformu olarak saldırıların son bulmasını temenni ediyor terörün kahpe kurşunlarıyla masumca hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Etkinlik Haberleri

Muş Alparslan Üniversitesi Amerikan üniversitelerindeki direnişi selamladı
Maraş Özgür-Der Gazze & Mescid-i Aksa nöbetinde
ABD’de Gazze için direnen öğrenciler Dicle Üniversitesinden selamlandı
Kahramanmaraş Özgür-Der Gazze & Mescid-i Aksa Nöbeti’nde
Batman Özgür-Der'de öğrenciler piknikte bir araya geldi