AK Parti'nin Dokunulmazlık Teklifine MHP de Destek Verecek

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu dokunulmazlık teklifine destek vereceklerini açıkladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Eleştirdiğimiz noktalar bulunsa da (dokunulmazlık teklifine) destek vereceğiz.” dedi.

HDP'li milletvekillerinin PKK’ya destek verdiğine dair tartışmayla başlayan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “tüm dosyaları kapsasın” çağrısı ile genişleyen dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili tartışmalar çerçevesinde AK Parti, kendi teklifini TBMM'ye sunmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam bir TV programında, teklife “evet” diyeceklerini belirtmişti.

Milletvekilleriyle ilgili fezlekelerin ele alınması teklifine MHP'nin de destek vereceğini açıklamasıyla, konuya ilişkin gereken anayasa değişikliği 3 partinin 489'u bulan oy sayısıyla zorlanmadan Meclis'ten geçecek gibi gözüküyor.

Kaynak: Yeni Şafak

Dünya Haberleri

"Kandilli Rasathanesi'nin istasyonu kapatıldı" iddialarına yalanlama
Avustralya'da binlerce kişi, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ziyaretini protesto etti
Yeni Zelanda’da 51 müslümanın katili müebbetten kurtulma peşinde
"Gazze paylaşımları azaldı, Amerikalıların dikkati ICE’a kaydı"
Berlin'de Filistin'e destek yürüyüşü yapıldı