Afrikalı göçmenler sınırda rehin alınıp darp ediliyor

Edirne sınırında çeteleşen gruplar göçmenleri rehin alarak paralarını gasp edip göçmenlerin ailelerine rehin alındıklarını iletmelerini ve fidye göndermelerini talep ediyorlar.

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Edirne sınırında çeteleşen gruplar göçmenleri rehin alarak paralarını gasp edip göçmenlerin ailelerine rehin alındıklarını iletmelerini ve fidye göndermelerini talep ediyorlar.

Yunanistan’a geçmek için Edirne’ye giden Afrikalı göçmenleri rehin alan kişiler ailelerden 4000 dolar talep ediyorlar.  Çetenin elinde 10’dan fazla rehinenin olduğu düşünülüyor.

Tarlabaşı Dayanışma adlı yardım faaliyetleri yürüten grubun görüntüler ile beraber servis ettiği bilgiler kan donduruyor.  Özellikle Beyoğlu bölgesinde ikamet eden Afrikalı göçmenlerin yaşadıkları sorunlara çözüm yolları arayan Tarlabaşı Dayanışma’nın servis ettiği görüntülerde Afrikalı göçmenlere uygulanan şiddet ve hakaretler göze çarpıyor.

Konuşmalarından anlaşıldığı kadarıyla Türkiye uyruklu kişiler Afrikalı göçmenlere şiddet uygularken “Para nerede?” diye sorup ardından ellerindeki esnek sopalarla göçmenlere şiddet uyguluyorlar.

İçişleri Bakanlığının olay ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatması gereken konu medyanın gündeminde yer almaya başladı.

Yorum Analiz Haberleri

Aile, kadın ve cinsiyeti hedef alan tüm girişimler terördür!
ABD ve İsrail’in Suriye hesaplarında farklı görünen ortaklık
Papa ve zorunlu değerler ittifakı arayışı
Almanya'da koalisyon krizleri, ekonomik sorunlar ve AfD'nin yükselişi
Avrupa geçmişiyle hesaplaşabilecek mi?