ABD Lukaşenko'yu Belarus'un seçilmiş lideri olarak tanımayacak

ABD Dışişleri Bakanlığı, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'yu ülkenin seçilmiş meşru lideri olarak tanımayacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Belarus Cumhurbaşkanı Alexandr Lukaşenko'yu ülkenin seçilmiş meşru lideri olarak tanımayacağını açıkladı.

Dışişleri Sözcüsü Morgan Ortagus, yaptığı açıklamada, "ABD Alexandr Lukaşenko'yu Belarus'un seçilmiş meşru lideri olarak tanıyamaz. Önlerindeki yol Belarus halkının bağımsız gözlem altında yapılan serbest ve adil seçimlerle kendi liderlerini seçme hakkını kullanmalarını sağlayacak ulusal bir diyalog olmalıdır." ifadesini kullandı.

Sözcü, ABD'nin Belarus'ta 9 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin serbest ve adil olduğuna inanmadığını yineledi.

Ortagus, "İlan edilen sonuçlar hileli ve meşru değildi." iddiasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, şubat ayında Belarus'u ziyaret etmiş ve Lukaşenko ile yaptığı görüşmede, askeri ve ekonomik ilişkilerde yakın iş birliği taahhüdünde bulunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump ise 2008'den bu yana boş kalan Minsk Büyükelçiliğine Julie Fisher'i atamıştı.

Dünya Haberleri

Panama açıklarında göçmenleri taşıyan 2 teknenin alabora olması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti
Avustralya polisi Siyonist Herzog'u protesto edenlere saldırdı
Mamdani, Filistinli öğrenci Kordia'nın serbest bırakılmasını istedi
AP, İsrail'in Batı Şeria'da ilhaka imkan veren kararlarını gündeme almadı
Avustralya'da Filistin destekçisi protestocuyu polis defalarca yumrukladı