40 Bin Filistinli Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kıldı

​​​​​​​Kudüs kentinde ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerden yaklaşık 40 bin kişi bugün (22 Mart Cuma) Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kıldı.

Cemaatin Cuma namazını Mescid-i Aksa’nın çeşitli bölgelerinde ve Er-Rahme Kapısı Namazgahı’nda kıldığı belirtildi.

İşgal güçlerince Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılan Filistinlilerden birçoğunun da Cuma namazını Mescid-i Aksa’nın doğu duvarına bitişik Er-Rahme Kapısı Mezarlığı karşısındaki El-Esbat Kapısı bölgesinde kıldığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin Cuma namazı öncesinde ve sonrasında Kudüs kentinde ve özellikle de Eski Belde semti ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı ifade edildi.

Mescid-i Aksa kapılarında görevli işgal polislerinin yüzlerce gencin kimliğine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu bildirildi.

Bu arada, Mescid-i Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, Kudüs’teki İslami İşler ve Vakıflar Konseyi’nin görüşünü bir kez daha hatırlatarak, işgal mahkemelerinin Mescid-i Aksa üzerinde hiçbir otoritesi olmadığını vurguladı.

Sabri, İslami İşler ve Vakıflar Konseyi’nin işgal mahkemelerine başvurmayacağını, çünkü söz konusu mahkemeleri ve kararlarını tanımadığını ifade etti.

FİEM

Filistin Haberleri

"Hamas İsrail'in ateşkes teklifine yarın akşam yanıt verecek"
Gazze'de enkaz altında kalan 10 binden fazla kişi kayıp
ABD: Gazze'deki geçici liman birkaç hafta içinde tamamlanacak
İsrail'in Gazze'de katlettiği 92 yaşındaki kadının yanmış cesedi bulundu
Filistinli gazeteci ile oğlu, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda öldü