1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sen Lazkiye’nin Belediye Başkanı mısın, Yazıklar Olsun!
Sen Lazkiye’nin Belediye Başkanı mısın, Yazıklar Olsun!

Sen Lazkiye’nin Belediye Başkanı mısın, Yazıklar Olsun!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'a belediye meclisinde İdlib'deki harekata yönelik sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

10 Mart 2020 Salı 14:15A+A-

Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “Esed rejimi, teröre destek verdiğimiz için bizi vuruyor” diyen CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a tepki gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Şu alçaklığa, edepsizliğe bakar mısınız? Sonra da ayrıştırıcı olan AK Parti olacak, kutuplaştırıcı dil kullanan Recep Tayyip Erdoğan olacak öyle mi? Yazıklar olsun!” Dedi.

''Sen Lazkiye’nin belediye başkanı mısın?''

Varank, şunları dile getirdi: “Suriye’de ne işimiz var diyenlere sakın aldanmayın. Türkiye eğer bugün bu mücadeleyi Suriye’de vermezse, yarın sınırlarımızın içerisinde çok daha büyük bedeller ödemek zorunda kalacak. Bodrum’un güvenliği, aslında İdlib’den başlar. Çankaya’nın güvenliği aslında Afrin’den başlar. Maalesef ülkemiz içinde vicdandan, akıldan fikirden yoksun bazı seslerle de mücadele etmek zorunda kalıyoruz. İşte CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı çıktı, alçakça, edepsizce, sınırlarımızı koruyan Mehmetçik’i terör destekçisi olmakla suçladı. ‘Rusya ve Esed, Suriye’de terör örgütlerine karşı mücadele ettiği için bizi vuruyor’ dedi. Sen Lazkiye’nin belediye başkanı mısın? Şu hadsizliğe, şu alçaklığa bakar mısınız?

''Yazıklar olsun diyorum”

Bizim orada canımız yanmış, evlatlarımız şehit düşmüş, gazilerimiz olmuş. Ama bu utanmaz çıkacak diyecek ki, ‘Türk askeri teröristlerle birlikteydi’. Genel Başkanları çıkacak diyecek ki, ‘Bizim orada ne işimiz var?’ Sonra ayrıştırıcı olan AK Parti olacak, kutuplaştırıcı dil kullanan Recep Tayyip Erdoğan olacak öyle mi? Yazıklar olsun! Batılı ağababalarınıza Türkiye düşmanlarına yaranmak için attığınız bu taklalara da yazıklar olsun, şehitlerimize ihanet eden bu zihniyetinize de yazıklar olsun, Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim deyip de koltuğunu kaybetmemek için sana ses çıkarmayan o partinin yöneticilerine de yazıklar olsun diyorum.”

“Esed bizi teröre destek verdiğimiz için vuruyor” 

CHP’li Ülgür Gökhan’ın, Çanakkale Belediyesi’nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı haddini aşan açıklamalar, gündeme damga vurmuştu. Gökhan, “Esed bizi teröre destek verdiğimiz için vuruyor” diyerek Esed’in sözcülüğüne soyundu. Türkiye’nin İdlib’de neden mücadele verdiğine değinen Meclis üyeleriyle tartışan Gökhan, “Orada terör örgütüne karşı savaşılmıyor. Tam tersine, orada terör örgütleri destekleniyor. Çünkü, Rusya ve rejim terör örgütlerine karşı mücadele ediyor. Onun için bizi vuruyorlar” diyerek CHP’lilerin içine düştüğü akıl tutulmasını bir kez daha ortaya koydu."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum