1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Selefi Cephe'den Mısırlı Gençlere İntifada Çağrısı
Selefi Cephe'den Mısırlı Gençlere İntifada Çağrısı

Selefi Cephe'den Mısırlı Gençlere İntifada Çağrısı

Mısır'da darbe karşıtlarının kurduğu Selefi Cephe örgütü, 28 Kasım'da intifada çağrısında bulundu.

16 Kasım 2014 Pazar 11:17A+A-

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (İhvan) sonra Mısır’daki en geniş tabana sahip toplumsal oluşumlardan olan darbe karşıtı Selefilerin kurduğu "Selefi Cephe", internette yayınladığı videoda ülkedeki tüm gençleri 28 Kasım'da intifadaya katılma çağrısında bulundu. 

Yayınlanan videoda "Evkaf Bakanı 2 bin cami kapatmakla övünürse, hapishaneler ülkenin en onurlu insanlarıyla dolup taşarsa, İsrail Mescid-i Aksa'da namazı yasaklarken bizler Gazze ilk düşmanımız dersek, işte bundan dolayı Müslüman Gençlerin İntifadası'nı ilan ettik" ifadeleriyle çağrının gerekçeleri dile getirildi. 

Videoda "28 Kasım intifadasının bir parti, cemaat ya da akıma bağlı bir etkinlik olmadığı" belirtilirken, çağrının "tekfirci, ırkçı ya da şiddet içerikli bir ayaklanma olmadığı" belirtildi.

Kasımın başından itibaren başlayan "28 Kasım intifadası" çağrılarına karşı güvenlik güçleri Selefi Cephe'nin lider kadrosundan Muhammed Celal ve Ahmed Mevlana gibi isimleri gözaltına aldı. 

Mısır'da 3 Temmuz askeri darbesine karşı oluşturulan "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" üyesi Selefi Cephe, ilk kez kapsamlı bir etkinliğin başını çekiyor. 

Ülkede yaşanan 3 Temmuz darbesi sonrasında gelen yönetime karşı muhalif gruplar rejimi muhalif hiç bir grubun gösterisine izin vermemek protestolara katılanları gözaltına almakla suçluyor. 

Selefi Cephe, ülke kamuoyunda darbe sonrasında ülkedeki selefi gruplar arasında ortak anlayışı oluşturmak amacıyla kurulan bir platform olarak tanımlanıyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum