Dr. Sivilay Genç (Abla)

Dr. Sivilay Genç (Abla)

Yazarın Tüm Yazıları >

Seks satar

13 Ocak 2011 Perşembe 13:45A+A-

Soru: Sevgili Sivilay Abla, Kanuni Sultan Süleyman’ı Harem’den çıkmayan seks düşkünü biri olarak gösteren Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımcıları bizi köklerimizden koparmak, ecdadımızı bize yanlış tanıtmak için mi bu diziyi yaptılar? (Şeyma Karadut)

Cevap: Sevgili Şeyma, Merter’de iç çamaşırı üreticisi hacı amca yılbaşı öncesi kırmızı don üretimini otuz katına neden çıkarıyor ise; Mahmutpaşa’da züccaciye dükkânı sahibi Yozgatlı esnaf Ahmet 14 Şubat Aziz Valentin’i Anma ve Gençlik ve Sevgililer Günü’nde vitrinini kırmızı kalpler, kırmızı mumlar ile neden donatıyor ise, bizim Üsküdar çarşısındaki kuruyemişçiler fındık çuvalının üzerine hâlâ neden “aganigi, anlarsın ya” yazıyor ise dizi yapımcıları da o nedenle padişahımızı yatağa sokuyor. Cevap çok basit: Seks satar.

Belgesellerin reytinglerine tavan yaptırdınız da onlar mı çekmedi?


Kılıç sözler


Soru:
Sevgili Sivilay Abla, AKP Milletvekili Suat Kılıç Twitter hesabına “Başbakan Erdoğan’ı dinleyen bir kimse artık başka sözleri önemsemez olur. Makalemi okumaktan vazgeçtim çünkü O konuştu!” yazmış. Aklı başında normal bir insan bu işi bu kadar ileri nasıl götürür? (Alim Sezer)

Cevap: Sevgili Alim, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Deniz Gezmiş’e peygamber muamelesi yapıldı ve bulunduğu sahnede sadece bir siluet olarak canlandırıldı. Biz, onun Deniz olduğunu, yüzü Deniz’e dönük gençlerin sanki bir şömine karşısındaymışlar gibi gözbebeklerinde beliren titrek alevden anladık.

Bir ölümlüye karşı tapınma derecesinde duygular beslemek normal bir insan bünyesinin
kaldırabileceği bir şey değildir. Bunun için çakırkeyif olmak yetmez, zilzurna sarhoşluk gerekir. Sarhoş olmak için meyden çok fazla tüketmek lazımdır. Vekilin bu sözleri şişenin dibine vurduğu andır. Artık ruh özgürleşmiş, çekinme hissi, kim ne der kaygısı kalmamıştır.


Ölmeden önce

Sevgili hastalarım, geçen gün posta kutumdan bir kitap çıktı. Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey. Erozyon Dede ile Sümerolog Nine’nin “Giderayak” grubuna assolist olacak yaşta olan bana, böyle bir kitabı gönderip, dünyaya hevesimi kabartan densizleri kınıyorum. Hiç değilse bizim yaştakiler için bu kitabın 101 Plus baskısının yapılmasını istiyorum. Yapılması gerekenler listesine muhakkak şu maddelerin eklenmesini öneriyorum: Kelime-i Şehadet getirmek, yakınlarından ve komşularından helallik almak, kaza namazlarını kılmak, kaza oruçlarını tutmak, vermediğin zekâtı, fitreyi kâr payı oranında faiziyle ödemek, abdestini tutabiliyorsan Hacca gitmek, yoksa bir fakiri vekil olarak göndermek.

Bu kitaba bakıp ahirete gidenlerimizi karınca ile cırcırböceği arasında geçen muhteşem diyalog bekliyor. Düşünsenize; Ölmeden Önce Yapılması Gereken 101 Şey kitabını elinden düşürmeyen adamımız cehennem sıcağından beyni kaynamış perişan bir halde bir kapıyı çalar. Hayattayken her gün beş defa namaza çağıran mahalle camii hocası, 18 dereceye ayarlı klimalı evinde buzlu limonata içiyor halde kapıyı açar. Sonrası malum sinir bozucu konuşma.


Kahve Dünyası’na destek kampanyası

Çikolataları beni baştan çıkaran Kahve Dünyası’na gittim. Müşterilerin okuması için üç Hürriyet, üç Milliyet, üç Posta, üç Cumhuriyet alınmış olduğunu gördüm. Ne yazık ki bütçeleri bir Taraf, bir Star, bir Zaman hatta bir Sabah almaya bile yetmiyormuş. Sonra bu güzel çikolataları bizim için üreten müesseseye destek olmalıyız diye düşünüp bir deste ‘yandaş’ gazete aldım ve akredite gazeteler arasına serpiştirdim. Sonra da bütün pazar günümü gazetelerimin selameti için merkezî bir masada oturarak geçirdim. Yolu Kahve Dünyası’ndan geçen bütün iyi kalpli insanları destek olmaya çağırıyorum. Giderken mutlaka yanımızda birkaç yandaş gazete bulunduralım ve onları rencide etmeden, gazeteleri uygun masalara bırakalım.

*** 

Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon

Anabilim Dalı Başkanı, Ruh ve Sivil

Hastalıkları Mütehassısı

TARAF

YAZIYA YORUM KAT