1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. “Şehit Yakını” Değil, PKK Sempatizanıymış!
“Şehit Yakını” Değil, PKK Sempatizanıymış!

“Şehit Yakını” Değil, PKK Sempatizanıymış!

Siirt'teki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 8 askerden biri olan Recep Beycur'un cenaze töreninde Erdoğan aleyhinde slogan atan ve “şehidin amcası” olarak servis edilen şahıs PKK sempatizanı çıktı.

23 Ağustos 2015 Pazar 14:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Zaman gazetesi ve Gezici medyanın “Şehidin amcasından Erdoğan'a protesto” olarak servis ettiği haber yalan çıktı. Protestocu Ömer Bulur, “şehidin yakını” değilmiş; üstelik PKK sempatizanıymış.

Siirt Pervari'de PKK'lıların yola döşeği mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 8 askerden Erzurumlu Komando Er Recep Beycur'un cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto eden şahıs, asker yakınları tarafından susturulmuştu. Ancak bazı medya organları bu provokatörün Recep Beycur'un abisi olduğunu iddia etti. Söz konusu gazeteler provokatörün bu eylemini “Şehit yakınlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye tepkisi” olarak sundu.

Hem Amcası Değil Hem PKK Sempatizanı

Gazetelerde, haber sitelerinde ve TV kanallarında günlerce haberi yapılan bu kişi, er Recep Buycur'un kardeşi, babası, abisi, amcası değildi. Soyadı bile aynı değildi. "Ömer Bulur" isimli bu kişinin HDP ve PKK sempatizanı bir provokatör olduğu açıkça belli olan paylaşımları ortaya çıktı. Fotoğraflarda elinde silahlı PKK ve YPG’lileri paylaşan Bulur, acılı yakın akraba gibi cenaze töreninde provokatörlük yaptı.

Ahmet Hakan'dan Provokatöre Destek

Asker cenazesinde gazetecilere yönelik "Yazın bunu Allah rızası için yazın" ifadelerini köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan da PKK'lı provakatörün bu çıkışını “şehit yakının tepkisi” olarak sundu. Hakan "Allah rızası için yazdım" ifadelerini kullandı.

Zaman da Öne Çıkardı

Zaman gazetesi de Ömer Bulur’un “Erdoğan gurur duysun, kardeşi kardeşe kırdırıyor” ifadesini öne çıkarttı ve haberi şöyle verdi:

Şehit Beycur'un amcası Ömer Bilir, terör olaylarına ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a şu sözlerle tepki gösterdi: “Gazeteciler yazın, Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Kendi kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor? Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Allah razı olmasın, onun evladı da böyle olsun. Bunu yazın. Kardeşi kardeşe kırdırmayı bıraksın. Onun evladı olsa böyle olur muydu?”

PKK'nın Yeni Yöntemi Bu mu?

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre bu, PKK’nın yeni propaganda yöntemi. PKK, sempatizanlarını akraba gibi cenaze törenlerine göndererek provokatörlük yaptırıyor. PKK'nın bu stratejisine alet olan paralel yayın kurumları ve Doğan Grubu başta olmak üzere Cumhuriyet, BirGün, Sözcü gibi gazeteler de "AK Parti şehit cenazesinde protesto edildi" gibi servis ediyor.

İşte Ömer Bulur'un paylaşımları:

omer-bulur01.jpeg

omer-bulur02.jpeg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum