1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Şehir Giriş-Çıkışlarına Sağlık Kontrol Noktaları Kurulacak
Şehir Giriş-Çıkışlarına Sağlık Kontrol Noktaları Kurulacak

Şehir Giriş-Çıkışlarına Sağlık Kontrol Noktaları Kurulacak

İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelgesine göre izinle seyahat edecek vatandaşlar için şehir giriş ve çıkışlarında sağlık kontrol noktaları oluşturulacak. Seyahat nedenleri ve güzergahları sorulacak vatandaşların vücut ateşleri ölçülecek.

28 Mart 2020 Cumartesi 16:49A+A-

Şehirler arası seyahat edecek vatandaşlar, şehir giriş-çıkışlarındaki sağlık kontrol noktalarında denetlenecek.

Saat 17.00 itibarıyla valilik izniyle yapılacak şehirler arası otobüs seferlerinde yer almak için izin alan yolcular ile özel araçlarıyla seyahat edecek vatandaşlar için şehir giriş ve çıkışlarında sağlık kontrol noktaları oluşturulacak.

Kontrol noktalarında seyahat nedenleri ve güzergahları sorulacak vatandaşların vücut ateşleri ölçülecek, yüksek ateşli olanlar 14 gün karantinaya alınacak.

İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yayımladığı genelgeye göre, şehirler arası otobüs seferleri saat 17.00 itibarıyla valiliklerin izniyle yapılabilecek.

Yine aynı genelgeye göre seyahat etmesine izin verilen otobüslerdeki yolcuların ve personelin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla otogar çıkışlarında sağlık kontrol noktaları oluşturulacak, yolcuların sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra otobüs seyahatine başlayabilecek.

HABERE YORUM KAT