1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Sarkozy hakkında yeni bir dava daha
Sarkozy hakkında yeni bir dava daha

Sarkozy hakkında yeni bir dava daha

Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Sarkozy hakkında yeni bir dava daha açıldı. Fransa Ulusal Mali Suçlar Savcılığı, Sarkozy hakkında bir Rus şirketinin çıkarları doğrultusunda lobi çalışmalarında bulunmak suçlamasıyla ön soruşturma başlattı.

16 Ocak 2021 Cumartesi 10:01A+A-

Fransa Ulusal Mali Suçlar Savcılığı, Fransa eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında yeni bir dava daha açtı. Ön soruşturması başlatılan davada Sarkozy, bir Rus şirketinin çıkarları doğrultusunda lobi çalışmalarında bulunmakla suçlanıyor.

Yeni soruşturmanın, Sarkozy’nin 2012’de seçimleri kaybettikten sonra tekrar avukatlığa döndüğü sırada, Rusya’da yaptığı iddia edilen danışmanlık faaliyetiyle ilgili olduğu ifade edildi.

RUSYA'DAN SARKOZY'NİN HESABINA 500 BİN EURO PARA TRANSFERİ İDDİASI

Mediapart’ın haberine göre, Sarkozy 2019’da Rusya’da, Fransız şirketi Axa’nın ortağı olduğu ‘RESO’ sigorta şirketiyle sözleşme imzaladı. Axa ise Sarkozy’nin kurduğu ‘Realyze’ adlı hukuk firmasının büyük müşterilerinden biri. Birkaç yıllığına yapılan sözleşmenin maliyetinin 3 milyon Euro olduğu ifade edilirken Sarkozy’nin hesabına geçen yıl Rusya’dan 500 bin Euro para transfer edildiği öne sürüldü.

Haberde, “Soruşturma, eski devlet liderinin tamamen yasal olan danışmanlık faaliyetini mi yürüttüğü yoksa Rus oligarklar adına potansiyel suç olan lobi faaliyetlerine katıldığını belirlemeye çalışıyor” dendi.

SARKOZY TÜM SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

Dosyanın, geçen yaz aylarında, Tracfin mali istihbarattan bilgi alındıktan sonra açıldığını bildirildi.

Savcılık, aralık ayında Sarkozy’nin, yolsuzluk davası kapsamında ikisi şartlı olmak üzere 4 yıl hapse mahkum edilmesini talep etmişti.

Sarkozy, tüm suçlamaları reddediyor.

 

HABERE YORUM KAT