1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şara, kardeşlerini görevden aldı: Esed tipi yönetime mesafe
Şara, kardeşlerini görevden aldı: Esed tipi yönetime mesafe

Şara, kardeşlerini görevden aldı: Esed tipi yönetime mesafe

Suriye medyası, Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara’nın akraba kayırmacılığı suçlamalarına karşı kardeşlerini görevden aldığını duyurdu.

09 Mayıs 2026 Cumartesi 20:43A+A-

Suriye medyasında yer alan haberlere göre, Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, iktidarını “aile işletmesi” görüntüsünden kurtarmak için radikal bir adım attı.

Kilit isimler gitti: Mahir ve Hazem Şara görevden alındı

Suriye resmi kaynaklarına dayandırılan bilgilere göre, yönetimin en güçlü figürlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mahir eş-Şara, bu görevinden el çektirilerek yerine başka bir isim atandı.

Mahir, 2024 sonundaki geçiş sürecinde geçici Sağlık Bakanı Vekili olarak görev yapmıştı. Nisan 2025’te Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olarak atanmıştı.

Tasfiye dalgası sadece siyasi kadrolarla sınırlı kalmadı; ekonominin kilit noktalarında bulunan kardeş Hazem eş-Şara görevinden istifa ettirildi.

Hazem, Yüksek Ekonomik Kalkınma Konseyi Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

“Aile ismini kullanmaya” geçit Yok

Şara’nın, aile içindeki nüfuz kullanımına yönelik tavrı aslında yeni değil. Daha önce de üçüncü bir kardeşin, “eş-Şara” soyadını kullanarak ticari avantaj sağladığı ve bu yolla nüfuz ticareti yaptığı gerekçesiyle tüm iş faaliyetleri durdurulmuştu.

 

Kaynak: Serbestiyet

HABERE YORUM KAT