1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Samsun Merkezli ‘FETÖ’ Operasyonu: 17 Tutuklama
Samsun Merkezli ‘FETÖ’ Operasyonu: 17 Tutuklama

Samsun Merkezli ‘FETÖ’ Operasyonu: 17 Tutuklama

Samsun merkezli 12 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan, kapatılan Sakarya Dershaneleri ve Feza Okulları’nda görevli 37 zanlıdan 17’si tutuklandı.

11 Kasım 2016 Cuma 10:46A+A-

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Gülen örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Samsun, Ankara, Erzurum, Bursa, Hatay, Sivas, Elazığ, Antalya, Amasya, İzmir, Sakarya ve Giresun’da gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına aldığı 37 kişi adliyeye sevk edildi.

AA’da yer alan habere göre, zanlılardan 17’si çıkarıldıkları mahkemece “terör örgütüne üye olmak ve terör örgütünün finansmanını sağlamak” suçlarından tutuklandı, diğerleri adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun merkezli 12 ilde 31 Ekim’de gerçekleştirilen operasyonda Gülen örgütü ile bağlantılı oldukları, bazılarının “ByLock” kullandıkları ve başka bankalardan kredi kullanarak Bank Asya’ya yatırdıkları tespit edilen kapatılan Sakarya Dershaneleri ve Feza Okulları’nda görevli, aralarında yönetici ve öğretmenlerin de bulunduğu 7’si kadın 37 kişi gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT