1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şampiyonada Özgür Suriye Bayrağı
Şampiyonada Özgür Suriye Bayrağı

Şampiyonada Özgür Suriye Bayrağı

Uluslararası karate şampiyonasında iki karateci Özgür Suriye Bayrağı ile yarıştı.

06 Nisan 2013 Cumartesi 17:37A+A-

Suriye'nin iki yetenekli genci bir ilki gerçekleştirerek Özgür Suriye'nin yeni bayrağı ile İstanbul'da düzenlenen ''4. Dünya Shotokan Karate Şampiyonası''na katıldı. Beşşar Esed tarafından gönderilen sporcular ise tanınmadı ve geri gönderildi.

Dünya Shotokan Karate Birliği'nin Türkiye Temsilcisi olan Karate Kulüpler Derneği'nin ev sahipliğinde ''4. Dünya Shotokan Karate Şampiyonası'' 5-7 Nisan'da İstanbul'da düzenleniyor. Özgür Suriye adına bir ilki gerçekleştirmek için hazırlanan ve Yeni Suriye bayrağı altında ter dökecek olan 26 yaşındaki Yazen ile 16 yaşındaki Muhammed heyecanını haber7.com ile paylaştı.

ESED TANINMADI

Beşar Esed hükümeti, 4. Dünya Shotokan Karate Şampiyonasına sporcu gönderdi ancak beklemediği bir restle karşılaştı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in gönderdiği sporcuların kabul edilmeyerek ülkelerine geri gönderilmeleri, onun yerine Özgür Suriye'nin gönderdiği ve Özgür Suriye Bayrağı altında mücadele gösterecek olan sporcuların kabul edilmesi bir ilki gerçekleştirdi. Böylece Esed, bir dabre de Uluslararası arenada yedi.

İşte Özgür Suriye adına yarışacak olan ikilinin açıklamaları;

ÖZGÜR SURİYE ADINA YARIŞMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Bu turnuvaya katılarak bir ilki gerçekleştirdiniz . Neler hissediyorsunuz ?

Yazen: 'Öncelikle Allah'ın adıyla başlamak istiyorum . Bu benim için büyük bir gurur . Bu bayrak altında ülkemi temsil eden ilk sporculardan biri olmak bana mutluluk veriyor. Ülkem için burada dövüşeceğim . Bu benim için önemli ve heyecan verici . Yeni renkleri ve yeni bayrağıyla güzel Suriye'mi iftiharla temsil edeceğim inşallah. Elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışacağım.

Muhammed: ' Ben de Yazen'in dediklerine katılıyorum . Benim için önemli olan ülkemi burada temsil etmek . Ülkemi temsil edeceğim için mutluyum ve moralliyim . İnşallah muvaffak olacağız.

YENİ SURİYE OLARAK KENDİMİZİ DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ

Hedefleriniz neler ? Bu turnuvadan neler bekliyorsunuz ?

Yazen: 'Umarım arkadaşım ve ben turnuvada başarılı oluruz . Hedefim tabiî ki yükselebildiğim kadar yükselmek ve Yeni Suriye adı altında kendimizi dünyaya duyurmak. İnsanların bizi tanımasını istiyorum.

Muhammed: 'Öncelikle ilk isteğim Suriye'nin özgürlüğüne kavuşması ve barışın oraya gelmesi . Daha sonraki hedefim ise turnuvada gidebileceğim en iyi yere gidebilmek ve madalyalar kazanmak.

SURİYE'DEKİ YAKINLARIMIN HUZUR VE GÜVENCESİ YOK

Suriye'deki durumu hepimiz biliyoruz , sizler bu konuda neler söyleyeceksiniz ? Suriye'de yakınınız var mı?

Yazen: 'Suriye'deki kardeşlerimiz canlarıyla ve mallarıyla cihad ediyorlar. Biz o kardeşlerimizden uzağız , ama onları yanımızda hissediyoruz , bu bize istek ve moral veriyor.Bizim için tam karşılığı olmasa da biz bu sporu cihad niyetiyle eda etmek istiyoruz . Amacımız sadece turnuvada başarılı olmak değil , bayrağımız için savaşmak ve kardeşlerimiz için bir şeyler yapmak.

Muhammed: 'Hedefimiz uluslararası spor arenasında bayrağımızı yükseltmek . Alacağımız her başarı bize güç verecektir. Yakınlarım Suriye'de huzursuz . Her an korku içindeler . Can güvenceleri yok . Oradaki kardeşlerimiz için dua etmemiz gerekiyor.

ÜLKEMDE HAZIRLANMAYI ÇOK İSTERDİM

Antrenmanlarınız verimli geçiyor mu? Turnuva için kendinizi hazır hissediyor musunuz?

Yazen: Antrenmanlarımızın yarısı Ürdün'de yarısı ise Türkiye'de oldu . Suriye'de hazırlanıp buraya gelmeyi çok isterdim . Hem benim için de çok iyi olurdu . Ancak durum el vermiyor. Burada hocalarımız bizim için çok uğraşıyorlar . Hepsine müteşekkirim . 4 gün boyunca günde 4 saat kaldığımız otelde antrenman yaptık . Rafael hoca , Okay hoca , Yıldız hoca , hepsi bizim için çok uğraşıyorlar . Çok tecrübeliler . Bizim için verimli bir program oldu . İstediğimizi yapmak için güzel bir turnuva olacak.

Muhammed: 'Gerçekten çok çalıştık . Ben Suriye'de çalışmak , orada antrenmak yapıp buraya gelmek isterdim . Olmadı . Burada hocalarımız bize faydalı olmaya çalıştılar. Biz turnuvaya hazırız inşallah. Elimizden geleni yapacağız.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Yazen: Hocalarıma teşekkür etmek istiyorum . Suriye ve diğer yerler için dua etmemiz gerekiyor. Rabbim biz muvaffak kılsın..

Muhammed: Ülkedeki bombardımanlar herkesi çok kötü etkiliyor. Onlar için çok dua edelim.

(Haber7)

 

HABERE YORUM KAT