1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam Üniversitesinden yeni mezun olan genç, hayat kurtaran ventilatör üretimine başladı
Şam Üniversitesinden yeni mezun olan genç, hayat kurtaran ventilatör üretimine başladı

Şam Üniversitesinden yeni mezun olan genç, hayat kurtaran ventilatör üretimine başladı

İdlib'de korona salgını yüzünden ventilatör sıkıntısı yaşanıyor. Sağlık problemleri ve ekipman yetersizliği çeken bölgeler için oldukça anlamlı bir çalışmaya imza atan Zekeriya el-Halaf Halep kırsalındaki Şam Üniversitesi öğrencilerinden biri.

11 Ekim 2021 Pazartesi 14:52A+A-

HAKSÖZ HABER

Zekeriya el-Halaf Halep kırsalındaki Şam Üniversitesi'nde bir öğrenci. Mezuniyet projesi kapsamında İdlib için önemli bir sağlık ekipmanı haline gelen ventilatör üretimi gerçekleştiriyor.

Suriye’nin kuzeybatısında koronavirüs vakalarında ciddi bir artış olduğu belirtiliyor. Ülkenin Türkiye sınırına yakın kuzeybatısında, artan vaka sayıları nedeniyle yardım kuruluşları, bölgeye tıbbi malzeme ve hastaneler konusunda destek verilmesi çağrısında bulunurken Şam Üniversitesinden Zekeriya el-Halaf kendi emekleriyle solunum yetmezliği çekenlere çare olabilecek ventilatör üretti.

Yetkililer bölgede etkili olan Delta varyantı nedeniyle hastanelerin tamamen dolduğunu ve yoğun bakımdaki hastalar için oksijen kaynağı sıkıntısı çekildiğini belirtiyor.

Şam Üniversitesi'nden yeni mezun olan ve mezuniyet projesi kapsamında bölge için önemli bir sağlık aracı haline gelen ventilatör üretimi yapan Halaf’ın amacı, Halep ve İdlib kırsalında artan solunum yetmezliği sorunlarını ortadan kaldırmaya dönük bir solunum makinesi geliştirmek.

İdlib kırsalında gazetecilik yapan Enab Baladi ile görüşen Zekeriya el-Halaf ventilatörün yapım aşamaları ve amacını Baladi’ye anlattı.  

 

ventilator-zekeriya-el-halaf-sam-universitesi.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum