1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Saldırılar Sürerse Hizbullah da Karşılık Verebilir!”
“Saldırılar Sürerse Hizbullah da Karşılık Verebilir!”

“Saldırılar Sürerse Hizbullah da Karşılık Verebilir!”

Güneydoğu'da partisine karşı saldırıları değerlendiren Genel Başkan Yapıcıoğlu, "Hizbullah'ın buna karşılık vermeyeceğinin garantisi yok" dedi

08 Kasım 2013 Cuma 17:46A+A-

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bir süredir tekrar gündem olan PKK-Hizbullah çatışmasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman'da geçen hafta yaşanan ve bir kişini öldüğü saldırının ardında "derin PKK'nın olduğunu" savundu. 32. Gün'e konuşan Yapıcıoğlu, "Mütemadiyen saldırılar olursa Hizbullah'ın buna cevap vermeyeceğinin garantisi yok" dedi

2013'te kurulan Hür Dava Partisi (Hüda Par)'nin yerel seçimlere hazırlandığını söyleyen Yapıcıoğlu, uzun süredir propaganda faliyetlerinin engellendiğini, il ve ilçe merkezlerine saldırılarda bulunduğunu açıkladı.

BDP'yi Batman saldırısını Hüda-Par'a yıkmaya çalışmakla eleştiren Yapıcıoğlu, bu saldırının partisini yerel seçimler öncesi tasfiye etmek amacıyla düzenlenmiş olabileceğini belirtti.

Hüda-Par Başkanı, "Fütursuzca bize kara çalmaya çalışıyorlar. Ama PKK'dan yapılan açıklamalarda öz savunma birlikleri kurumsallaşmalıdır deniyor. PKK'nın dilini bilen bunun ne demek istediğini anlar. PKK, 'saldırıya hazır olun bunlara hayat hakkı tanımayın' diyor. Hizbullah adına konuşmaya yetkili değilim ben. PKK-Hizbullah çatışması güçlü bir ihtimal değil ama sıfır ihtimal de değil. Hizbullah adına konuşmaya yetkili değilim ama mütemadiyen biri saldırırsa Hizbullah'ın buna cevap vermeyeceğinin garantisi yok. Fakat böyle bir ortama çekmeye çalıştıklarını görüyoruz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum