1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sağlık Bakanı Koca: 'Virüsün Yayılma Hızı Azaldı' Kanısı Yanlış
Sağlık Bakanı Koca: 'Virüsün Yayılma Hızı Azaldı' Kanısı Yanlış

Sağlık Bakanı Koca: 'Virüsün Yayılma Hızı Azaldı' Kanısı Yanlış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Virüsün yayılım hızı azaldı" iddialarına yanıt verdi. Koca, Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine dayandırarak yaptığı açıklamasında, "Kulaktan kulağa yayılan bu kanı yanlıştır." dedi.

26 Haziran 2020 Cuma 06:03A+A-

Twitter hesabından açıklama yapan Koca, virüsün yayılma hızında bir değişim olmadığını belirtirken, "Virüsün yayılma hızı şu anda bize bağlı" dedi.

Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"VİRÜSÜN YAYILMA HIZI AZALDI. Kulaktan kulağa yayılan bu kanı yanlıştır. Bilim, bize yayılma hızının azalmadığını gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü, salgının başından bu yana küresel ölçekte en yüksek günlük vaka sayısını daha yeni açıkladı. Virüsün yayılma hızı şu anda bize bağlı."

"YENİ VAKA SAYILARIMIZ TEDBİRLERİN AZALDIĞINI GÖSTERİYOR"

Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yoğun bakım hasta sayımızda bir artış oldu. Ancak hastalarımızın yoğun bakımda kalma ve toplam tedavi süreleri kısalmış durumda. Yeni vaka sayılarımızsa tedbirlerin azaldığını gösteriyor. Dünyada vaka sayıları tırmanışta. Türkiye'den iyi haberler verelim" ifadelerini kullandı.

Dün açıklanan tabloda 24 kişinin hayatını kaybettiği, 1492 kişiye de yeni tanı konulduğu belirtilmişti. 1386 kişi de virüsü yenerek sağlığına kavuşmuştu.

HABERE YORUM KAT