1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Sadr: "Maliki Diktatör"
Sadr: "Maliki Diktatör"

Sadr: "Maliki Diktatör"

Irak'ta siyasetten çekildiğini açıklayan Mukteda Sadr, düzenlediği basın toplantısında Başbakan Nuri Maliki’yi yönetimi tekeline almakla suçladı.

18 Şubat 2014 Salı 12:28A+A-

Sadr, Irak’ın ülke dışından yönetildiğini iddia ederek Maliki’nin Şiilik adına Irak halkının üzerinde baskı kurduğunu ve muhalif sesleri susturduğunu söyledi.

"Irak’ı kurtlar yönetiyor" diyen Sadr, hükümetin Irak halkının sıkıntılarını ve şiddeti sadece seyrettiğini savundu. 

Maliki’nin kimsenin sözüne kulak vermediğini söyleyen Sadr, Irak Başbakanı'nın her şeyi kendi tekeline aldığını ve ortaklarına bile siyasi konularda danışmadığını ifade etti.

Sadr, ülkenin emin eller tarafından yönetilmesi için bütün Iraklıların 30 Nisan'daki genel seçimlere katılması gerektiğini, bu konuda gösterilecek ihmalin 'ihanete eş değer olduğunu' söyledi.

Sadr siyasetten çekilme kararının değişmediğini belirterek, ‘şerefli’ olan herkesin yanında ve herkese eşit mesafede durduğunu da belirtti.

Mukteda Sadr, Irak halkının onurlu bir hayat istediğini söyledi ve kimsenin koltuğuna muhtaç olmadıklarını kaydetti.

Mukteda Sadr, Irak'ta son derece etkili bir Şii siyasetçi.

Sadr, daha önce Irak'ın Anbar eyaletinde operasyonların yapılış biçimini de eleştirmiş ve orduya "Maliki muhalifleriyle değil teröristlerle savaşın" çağrısı yapmıştı.

Sadr yanlıları, Maliki'nin üçüncü dönem aday olmasına da itiraz ediyor. Sadr’ın siyasetten çekileceğini açıklamasının ardından kendisinin lideri olduğu Ahrar grubundan 19 milletvekili istifa etti. Böylelikle Irak meclisinde Sadr yanlısı 21 milletvekili kalmış oldu.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum