1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sadakataşı Derneği'nin Yardımları Madaya'ya Ulaştı
Sadakataşı Derneği'nin Yardımları Madaya'ya Ulaştı

Sadakataşı Derneği'nin Yardımları Madaya'ya Ulaştı

Sadakataşı Derneği'nin kuşatma altındaki Suriye'nin Madaya bölgesine gönderdiği gıda malzemelerinin yerine ulaştığı bildirildi.

15 Ocak 2016 Cuma 12:30A+A-

Sadakataşı Derneği, Suriye'nin Madaya bölgesine yardım gönderdi.

Dernek Genel Başkanı Kemal Özdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejimi ve Hizbullah isimli örgüt milisleri tarafından kuşatma altında olan Madaya'ya ilk yardımlarının ulaştığını söyledi.

Özdal, maddî yardımların, Madaya'daki gönüllüleri vasıtayla bölgeye ulaştığını ve bununla satın alınan gıda ürünlerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını kaydetti.

“İçeriye Yardım Malzemesinin Girişine İzin Verilmiyor”

Geçen hafta kendilerine acil koduyla çağrılar geldiğini anlatan Özdal, “Bunun üzerine o bölgedeki arkadaşlarımızla iletişime geçtik. İletişim kurmak gerçekten çok zor. Orada tam bir tecrit ve karartma var. Muhasara bütün yönleriyle uygulanıyor. Arkasından kendilerine aracılar vasıtasıyla nakit yardımları ulaştırdık. İçeriye yardım malzemesinin girişine izin verilmiyor, bu ürünler ancak çok yüksek ücretlerle satın alınabiliyor. Nakit yardımları ulaştırdık, onlar pahalı da olsa bu ürünleri aldılar. Çünkü orada artık bir karaborsa durumu var.” diye konuştu.

“BM'nin Yaptığı Yardımlar Göstermelik Oldu”

İlk etapta gıda maddelerinin satın alındığını dile getiren Özdal, şu bilgileri verdi:

“Gönderilen yardımlarla süt tozu alındı. Süt tozunun şu anda kilogramı 200 dolar. Bunun yanında tuz, bulgur, mercimek gibi maddeler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Karaborsa inanılmaz boyutlara ulaştı. Maalesef insanların ölmemesi için buna katlanmak zorundayız. BM'nin yaptığı yardımlar göstermelik oldu. Dünya kamuoyunda imajları zedelendi ortaya çıkan görüntülerle, bu olumsuzluğu kurtarmak için göstermelik bir yardımları oldu. Yardım malzemelerinin bir ay yeteceğini söylediler ama oradan gelen bilgiler bunun ancak bir hafta yeteceği yönünde.”.

Kemal Özdal, Suriye'deki faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, her yıl olduğu gibi bu yıl kış kampanyası düzenlediklerini aktardı. Türkmendağı ve Halep'in yoğun saldırı altında olduğunu anlatan Özdal, 24 saat aralıksız şekilde bombardıman yapıldığını söyledi.

Özdal, soğuk hava koşullarında dağlarda ve ovalarda yaşamak zorunda kalan insanların temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT